Poziv za prijavu umjetničkih radova na prvo izdanje ‘Unseen mini film’ festivala

24 jul
Rok prijave 20.08.2017

Centar za dramsku umjetnost (CDU) otvorio je nedavno javni poziv za prijavu umjetničkih radova na prvo izdanje ‘Unseen mini film’ festivala koji će se održati u Cavtatu od 27.9. – 1.10.2017.

Kako ističu organizatori, na prijavu se potiču autore koji se u svom radu bave umjetničkim i socijalnim potencijalima javnog prostora, odnosom rubnih područja i centara, problematikom autorstva mladih umjetnika i istraživanjem u umjetničkom stvaralaštvu novih medija. Kako prvo izdanje UNSEEN mini film festivala nema zadani tematski okvir dobrodošli su i radovi koji se bave drugim temama.

Na natječaj se mogu prijaviti svi autori do 35 godina s područja Jugoistočne Europe (Albanija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Crna Gora, Grčka, Hrvatska, Kosovo, Makedonija, Rumunjska, Srbija i Slovenija).

Na natječaj se mogu prijaviti filmovi svih žanrova u kratkom metru (ne dulji od 20 minuta trajanja uključujući špicu) kao i multidisciplinarni audiovizualni radovi. Svi filmovi moraju biti titlovani na engleski jezik.

Za prijavu je potrebno ispuniti online prijavnicu koju možete naći ovdje.

Prijavnice moraju biti poslani najkasnije do 20.8.

”Suočeni s činjenicom da Cavtat živi u sjeni Dubrovnika kao kulturnog središta i da u Cavtatu ne postoji prostor za prikazivanje filmova pokrenuli smo ovaj projekt u želji da promijenimo postojeće stanje – senzibiliziramo publiku za audiovizualne sadržaje, otvorimo prostor lokalnim, nacionalnim i regionalnim autorima i potaknemo umjetničku proizvodnju. Koncept događanja mišljen je u otklonu prema dominatnim načinima prezentacije na festivalima kroz promišljanje odnosa vidljivog i nevidljivog u umjetničkoj proizvodnji. Filmski se program prezentira nenajavljeno – gerilski, na frekvetnim lokacijama u javnom prostoru, zaokupljajući pažnju slučajne publike domaće i međunarodne, a diskurzivni program (radionice i javne diskusije) zauzima središnje mjesto u Domu kulture Cavtat. Uz reviju filmova autora mlađe generacije s područja Jugoistočne Europe na festivalu će biti prikazani i radovi međunarodnih autora. Isti će sudjelovati u javnim diskusijama s lokalnim umjetnicima na temu proizvodnje i prezentacije suvremene umjetnosti, te održati radionice za zainteresirane polaznike. Želimo potaknuti promišljanje o umjetničkim i socijalnim potencijalima javnog prostora, odnosu rubnih područja i centara, problematici autorstva mladih umjetnika i istraživanju u umjetničkom stvaralaštvu novih medija”, naveli su iz CDU-a.

Više info možete pronaći ovdje.

(Visited 1 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments