Poziv za prijavu učesnika_ca regionalne studijske posjete u Crnoj Gori

10 maj
Rok prijave 16.05.2016

Inicijativa mladih za ljudska prava (YIHR) vas poziva da se prijavite na poziv za učesnike i učesnice regionalne studijske posjete koja će se organizovati u Rožajama (Crna Gora) u periodu od 26. do 28. maja 2016. godine.

Regionalna studijska posjeta organizuje se u saradnji sa partnerskim kancelarijama Inicijative mladih za ljudska prava (Srbija, Hrvatska, Crna Gora i Kosovo) a okupiće 25 mladih ljudi iz regiona koji će imati priliku da se kroz interaktivan program međusobno upoznaju, uspostave kontakte, ali i saznaju više i diskutuju o procesu suočavanja sa prošlošću u regionu, posebno ratnim zločinima koji su se desili na teritoriji Crne Gore.

Poseban fokus ove studijske posjete biće i na problemu mobilnosti mladih u regionu i saradnji mladih kroz potencijalnu institucionalizaciju i proces formiranja Regionalne kancelarije za saradnju mladih Zapadnog Balkana (RYCO), kao jednom od bitnih faktora za uspostavljanje boljih odnosa među mladima u regionu i smanjenju etničke distance.

Tokom studijske posjete, učesnici i učesnice će imati priliku da posjete lokalnu samoupravu, upoznaju se sa društveno-političkim kontekstom koji je postojao tokom sukoba devedesetih godina u regionu, a posebno na sjeveru Crne Gore u predjelima u kojima su se dogodili ratni zločini. Tokom posjete, pored predavanja i radionica biće organizovane posjete lokacijama na kojima su se dogodili zločini, projekcija dokumentarnih filmova, ali i zajedničko druženje sa predstavnicima_ama lokalnih omladinskih nevladinih organizacija kao fudbalski meč.

Svoje prijave i/ili pitanja u vezi posjete šaljite na [email protected]. Prijava treba da sadrži motivaciono pismo i CV, te je istu potrebno poslati najkasnije 16. maja 2016. godine.

Posjetu organizuje regionalna Inicijative mladih za ljudska prava (YIHR) uz podršku Evropske komisije.

(Visited 2 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin