Poziv za prijavu nevladinih organizacija za učešće u projektu: ”Sveobuhvatni pristupi uključivanja mladića i medija u u prevenciji prema ženama i nasilja u porodici BiH”

23 nov
Rok prijave 10.11.2016

Asocijacija XY sa sjedištem u Sarajevu i kancelarijom u Banjaluci započela je novo partnerstvo sa CARE Balkans (BiH), Perpetuum Mobile (Banja Luka) i Snaga Mladih (Mostar) usmjereno na jačanje kapaciteta omladinskih organizacija u realizaciji sveobuhvatnih programa prevencije nasilja u četiri lokalne zajednice u Bosni i Hercegovini. Partnerstvo će trajati do 31.12.2018. godine, sa mogućnosti produženja u narednom periodu. Projekat je podržan od strane UN Women ureda u Bosni i Hercegovini, a ciljnu grupu čini preko 1.000 mladih koji će biti obuhvaćeni edukativnim radionicama i ciljanim kampanjama.

Projekat će se sprovoditi u 4 regije:

-Istočno Sarajevo
-Srednjobosanski kanton
-Kanton 10
-Bijeljina

Ovo partnerstvo predstavlja nastavak prethodne saradnje Asocijacije XY, UN WOMEN, CARE-a i partnerskih organizacija Snaga Mladih i Perpetuum Mobile sa ciljem proširivanja i bliže saradnje sa omladinskim NVO, ministarstvima obrazovanja i entitetskim gender centrima u implementaciji programa za mlade ljude i sa posebnim fokusom na bliži rad sa marginalizovanim mladićima u srednjim školama i van njih.

Projekat će promovisati pozitivne maskulinitete i inovativne pristupe razvoja mladih za rad sa mladima za vrijeme kritičnog perioda adolescencije kako u formalnom obrazovnom sistemu tako i kroz rad sa mladima u zajednici. Prethodna istraživanja o mladim ljudima sprovedena od strane CARE International-a, Asocijacije XY, Snage mladih i Perpetuum Mobile su istakla nedostatak znanja i vještina kod velikog broja mladih ljudi u smislu rješavanja problema nasilja u njihovim životima.

Uslov za prijavu: omladinske organizacije moraju imati sjedište u jednoj od 4 regije definirane projektom (Istočno Sarajevo, Srednjobosanski kanton, Kanton 10 i Bijeljina).

Ukoliko ste zainteresirani za učešće u ovom projektu i određeni ste da ojačate kapacitete organizacije u provedbi sveobuhvatnih programa prevencije nasilja, potrebno je da pošaljete zahtjev za dostavu projektnog obrasca tj. obrasca za procjenu iskustva, motiviranosti i kapaciteta vaše organizacije nа аdrеsu: [email protected].

Svaka od omladinskih organizacija koja pošalje zahtjev za dostavu projektnog obrasca dobit će formular za prijavu.

Pоpunjеni fоrmulаr zа priјаvu zа učеšćе u rеаlizаciјi prојеktа prеvеnciје rоdnо zаsnоvаnоg nаsilја sа mlаdićima i djevojkama omladinske organizacije trebaju dostaviti еlеktrоnskim putеm nа аdrеsu: [email protected] nајkаsniје dо 10. 12. 2016. gоdinе do 12:00 časova.

Poziv je otvoren do 10.12.2016. godine do 12:00 časova!

(Visited 3 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin