Poziv za prijavu na obuku “Uči, misli i djeluj” – Generacija 13

9 jan
Rok prijave 31.01.2018

Jeste li spremni za nova znanja, vještine i druženje? Vrijeme je za 13. generaciju lidera/ica Institutove obuke „Uči, misli i djeluj!“

KO? Institut za razvoj mladih KULT provodi jednogodišnji program obuke omladinskih lidera/ki UMiD (Uči, misli i djeluj!), Generacija 13.

ŠTA? Obuka UMiD ti omogućava da postaneš aktivan/a lider/ica u svojoj lokalnoj zajednici i potpomogneš u rješavanju problema mladih, upoznaš nove prijatelje, naučiš nove vještine, družiš se i usavršiš sebe.

KAKO? Tokom obuke održati će se sedam dvodnevnih radionica i ljetna škola na kojima ćeš naučiti mnogo o sljedećim temama:

  • Kako da postaneš aktivan građanin/ka i kako da animiraš svoje vršnjake da se i oni uključe u rješavanju problema mladih u zajednici?,
  • Kako podjela uloga u timu može pomoći da budeš jači i bolji lider/ica?,
  • Kako možeš uvjeriti donosioce odluka i druge učesnike/ce u svojoj društvenoj zajednici da daju konkretnu podršku mladim ljudima?,
  • Utječe li to što si momak ili djevojka da tvoje djelovanje u društvu bude značajnije?,
  • Kako možeš bolje upoznati samog sebe i kako se nadograditi da budeš još bolja osoba?.

Tokom obuke ćeš dobiti priliku da sa drugim mladim ljudima osmisliš konkretnu akciju u cilju rješavanja postojećeg problema u lokalnoj zajednici, čiju će realizaciju savjetodavno i finansijski podržati Institut.

Sa tobom će biti potpisan ugovor o pohađanju obuke. Svi uspješni polaznici/e će nakon obuke dobiti certifikat, a Institut će pratiti tvoj aktivistički razvoj i pružati ti podršku i nakon obuke.

KADA? Radionice će se održavati jednom mjesečno, počevši od kraja februara 2018.g., tokom petka, subote i nedjelje. Tokom ljeta održat će se ljetna škola. Termini radionica će biti planirani posljednji petak, subotu i nedjelju u mjesecu. Institut zadržava pravo izmjene u terminima radionica, s čim će odabrani učesnici/e biti pravovremeno informisani.

GDJE? Druženja će biti organizirana u Obrazovnom-razonodnom centru za mlade SPAJALICA na Ilidži.

TROŠKOVI? Nemoj se brinuti za troškove. Troškove putovanja, ishrane i smještaja snosi organizator.

PRIJAVA: 

  • Ukoliko si zainteresiran/a za obuku, imaš između 18 i 30 godina, živiš u BiH i želio/ljela bi da učestvuješ na obuci i budeš dio UMiD generacije 13, potrebno je da napišeš tekst o nečemu što bi želio/ljela promijeniti u svojoj zajednici i na koji način bi to učinio/la.
  • Tekst ne treba biti duži od jednog lista A4 formata u fontu Verdana 10.
  • Ukoliko smatraš da ćeš se bolje izraziti videom ili nekom drugom formom, budi slobodan/a to učiniti. Video ne bi trebao biti duži od 5 minuta. Za obuku se prijavi putem ovog prijavnog obrasca putem kojeg ćeš dostaviti i svoj rad o zadanoj temi.

Ako te zanima kakvo je UMiD iskustvo za druge pogledaj video ovdje.

Dodatne informacije možeš dobiti i putem telefona 033 778 765 ili na email [email protected]. Prijaviti se možeš do 31. januara 2018. godine do 23.59 sati.

Više informacija

(Visited 1 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments