Poziv za prijavu na Novinarsku akademiju 2017

1 jul
Rok prijave 04.07.2017

Udruženje/udruga BH novinari poziva studente/ice novinarstva i komunikologije, kao i mlade novinare/ke i urednice/ke (do 35 godina starosti) iz Bosne i Hercegovine da se prijave na Novinarsku akademiju 2017 – ljetnu školu edukacije novinara i studenata novinarstva, koju BH novinari organiziraju po šesti put.

Ljetni edukativni kamp Novinarske akademija 2017 održava se uz podršku Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u BiH i biće organizovan kroz dva modula u periodu od 9. do 18. jula 2017. na Boračkom jezeru (Apartmani Boračko jezero).

Tema praktične obuke studenata/ica te mladih novinara/ki i urednika/ca je “Uloga medija i medijskog izvještavanja u jačanju mira, tolerancije i stabilnosti u BiH”, a predavači će biti istaknuti profesori novinarstva i novinarske etike, medijski profesionalci, međunarodni stručnjaci i aktivisti/ce civilnog društva.

Organizator snosi troškove petodnevnog boravka na Boračkom jezeru, kao i putne troškove dolaska i odlaska sa Novinarske akademije 2017.

Za pojedinačnu prijavu na Novinarsku akademiju 2017 potrebno je:

  1. popuniti online formu sa traženim podacima i kraćim motivacijskim pismom te
  2. dostaviti na email adresu [email protected] pisma preporuke od najmanje dvije osobe iz medija i/ili fakulteta, odnosno studija novinarstva i komunikologije ili drugih fakulteta društvenog smjera (*Članovi Udruženja/udruge BH novinari nisu obavezni dostaviti pisma preporuke).

Prijavu sa pratećim dokumentima koji uključuju popunjen online formular i dva pisma preporuke treba dostaviti najkasnije do 4. jula 2017.

Za sva pitanja stojimo na raspolaganju – telefon 033 223 818.

(Visited 2 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin