Poziv za prijavu na 15. Međunarodni festival komedije “Mostarska liska 2018.”

20 dec
Rok prijave 15.02.2018

Javna ustanova Narodno pozorište u Mostaru (NPM) objavila je Javni poziv za učešće na 15. međunarodnom festivalu komedije „Mostarska liska 2018“, koji će se održati u Mostaru, od 20. do 27. aprila 2018. godine.

Pravo učešća imaju sva profesionalna pozorišta, pozorišne trupe i ostale organizacione forme profesionalne pozorišne produkcije koje su producirale predstavu komediografskog žanra u umjetničkoj sezoni 2016/2017. (od septembra / rujna 2016. godine), pa do dana prijave i koje prođu zvaničnu selekciju.

Nagrade Festivala dodjeljuje Stručni žiri, i to:

  1. Veliku lisku – Grand Prix Festivala, nagradu za najbolju predstavu u cjelini;
  2. Veliku lisku – nagradu za najboljeg glumca Festivala;
  3. Veliku lisku – nagradu za najbolju glumicu Festivala;
  4. Veliku lisku/plaketu Ahmet Obradović – nagradu za najbolju režiju.
  5. Stručni žiri nakon svake izvedene predstave dodjeljuje i Malu lisku – nagradu za najboljeg glumca ili glumicu večeri. Nagradu za najbolju predstavu dodjeljuje i Žiri publike te Žiri medija, ističe se u saopćenju.

Rok za prijave na 15. “Mostarsku lisku” traje do 15. 02. 2018. godine.

Pravila prijave objavljena su na web stranici Narodnog pozorišta Mostar, gdje se može preuzeti i aplikacijski obrazac. Na 14. Međunarodni festival “Mostarska liska” bilo je prijavljeno 45 predstava iz cijele regije, a najboljom je proglašena predstava “Malo blago” Gradskog pozorišta Jazavac iz Banja Luke.

Iz NPM napominju da je posljednji gost u ovoj godini novog programa NPM-a “Književni most” bio Namik Kabil, autor, reditelj, scenarista i TV urednik, koji je u “Studiju 64” govorio o umjetnosti, sjećanju, pisanju, stvaranju… “U umjetnosti stvaram paralelne svjetove, bježeći od banalnosti kojom smo okruženi”, izjavio je Kabil. Bio je to i posljednji program u 2017. godini u Narodnom pozorištu Mostar.

Mole se svi aplikanti da popunjen obrazac prijave pošalju u što skorije vrijeme na e-mail: [email protected] ili na fax +387/36 / 550 470.

Više informacija

(Visited 1 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin