Poziv za prijavu delegata Mostimun-a 2017

5 mar
Rok prijave 06.03.2017
Otvoren je drugi aplikacijski proces za delegate u jednom od najvećih studentskih projekata u Mostaru. 
mostimunVeć devetu godinu za redom, mladi studenti/ce sa Sveučilišta u Mostaru, te sa Univerziteta  „Džemal Bijedić“ u Mostaru se okupljaju kako bi organizirali konferenciju koja prima oko 100 studenata/ca iz više od 15 zemalja, te kako bi predstavili BiH u pravome svjetlu, razbijajući predrasude i osviještavajući mlade ljude, koji pokazuju ogromno zanimanje za sudjelovanje na konferenciji, te time stječu širok raspon vještina, sve od korištenja engleskog jezika, do govorenja u javno, stid, debatiranja.

Funkciju delegate čine student i studentice od 18-25 godina. Srednjoškolci/ke nisu isključeni. Mostimun je simulacija rada UN-a, tako da će delegate biti podijeljeni u četiri vijeća, gdje svaka osoba predstavlja stav jedne države, imajući po dvije teme o kojima razgovaraju i nude riješenja o gorućim pitanjima.

Konferencija od velikog značaja, ne samo za grad Mostar i državu BiH, nego konferencija prepoznatog međunarodnog značaja biće održana od 26.- 30. 04. 2017. godine na Sveučilištu u Mostaru. Kako konferencija predstavlja suradnju među dva fakulteta, praksa je da jedne godine Unverzitet a jedne Sveučilište bude domaćin.

Poziv je otvoren od 20. 02. do 6. 03. tekuće godine. Svi zainteresovani mogu se prijaviti putem web linka.

Pogled.ba
(Visited 1 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin