Poziv za prijave na Novinarsku akademiju 2018

13 apr
Rok prijave 20.05.2018

Udruženje/udruga BH novinari poziva studente/ice novinarstva i komunikologije i mlade novinare/ke (do 35 godina starosti) iz Bosne i Hercegovine da se prijave na Novinarsku akademiju 2018 – ljetnu školu edukacije novinara i studenata novinarstva, koju BH novinari organiziraju od 2013. godine.

Ljetni edukativni kamp Novinarske akademije 2018 održava se uz podršku Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u BiH u Apartmanima Boračko jezero i biće organizovan u dva modula, i to:

  • modul od 31. maja do 4. juna
  • modul od 5. do 9. juna.

Tema praktične obuke studenata/ica i mladih novinara/ki za oba modula je “Izvještavanje o različitostima kao novinarski doprinos jačanju mira, tolerancije i stabilnosti u BiH”, a predavači će biti istaknuti profesori novinarstva i novinarske etike, medijski profesionalci, međunarodni stručnjaci i aktivisti/ce civilnog društva.

Organizator snosi troškove petodnevnog boravka u apartmanima na Boračkom jezeru, kao i putne troškove dolaska i odlaska sa Novinarske akademije 2018.

Za pojedinačnu prijavu na Novinarsku akademiju 2018 potrebno je:

  • popuniti online formu traženim podacima i kraćim motivacijskim pismom te
    dostaviti na email adresu [email protected] pisma preporuke od najmanje dvije osobe iz medija i/ili fakulteta, odnosno studija novinarstva i komunikologije ili drugih fakulteta društvenog smjera ( *Članovi Udruženja/udruge BH novinari nisu obavezni dostaviti pisma preporuke*).
  • Upitnik i prateću dokumentaciju treba ispuniti/dostaviti najkasnije do 20. maja 2018.

Za sva pitanja stojimo na raspolaganju – telefon 033 223 818.

Više informacija

(Visited 4 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin