Poziv za prijave za učešće u 4. školi kreativnog dokumentarnog filma “Ko je vidio video?!”

22 feb
Rok prijave 06.03.2016

Udruženje građana “Pravo Ljudski” u suradnji sa Nacionalnom fondacijom za demokratiju (NED) iz Washigtona, SAD, i lokalnim partnerskim organizacijama, poziva sve mlade ljude, starosne dobi od 17 do 23 godina, da se prijave za učešće u 4. školi kreativnog dokumentarnog filma “Ko je vidio video?!”.

Kao i svake godine do sad, sve troškove učešća (putovanje, hranu i smještaj u Sarajevu) snose organizatori.

Filmovi učesnika i učesnica prethodnih izdanja škole kreativnog dokumentarnog “Ko je vidio video?!” proputovali su svijet kroz filmske festivale, provukli se kroz brojne prijave za fakultete, stipendije i projekte, a sada su dostupni na Vimeo stranici Pravo Ljudski Film Festivala. Radove nastale na KVV #3 pogledajte na vimeo.com/channels/kvv1.

Cilj svakog izdanja KVV?!-a je mladim iz cijele BIH pružiti priliku da se, van svakodnevnih mogućnosti, približe svijetu autorskog filma i dobiju poticaj za samostalni rad. Program “Ko je vidio video?!” pokriva kreativno promišljanje i kreativan pristup stvaranju, istraživanju i razvoju dokumentarnog filma, režiju, kameru i zvuk, montažu i post-produkciju.

Škola je otvorena za svakoga, ali KVV je posebno u potrazi za učesnicima i učesnicama koji ne pohađaju visokoškolske ustanove, te dolaze iz manjih gradova i ruralnih sredina.

Kriteriji:

  • U dobi si od 17 – 23 godine;
  • Živiš u Bosni i Hercegovini;
  • Možeš komunicirati na engleskom jeziku;

“Ko je vidio Video?!” #4 održati će se od 26. marta do 03. aprila 2016. godine.

Prijavni obrazac i više informacija o “Ko je vidio video?!” možete preuzeti na web stranici pravoljudski.org.

Za pitanja o pozivu za prijave, i školi kreativnog dokumentarnog filma, kontaktirajte Pravo Ljudski na [email protected].

Studomat.ba

 

(Visited 5 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments