Poziv za prijave na trening “Pisanje projekata za program Erasmus+ mladi”

15 dec

Ministarstvo civilnih poslova Bosne i Hercegovine, u saradnji sa PRONI Centrom za omladinski razvoj, koji je “Kontakt tačka za Erasmus+ mladi” u Bosni i Hercegovini organizuje četiri edukativna treninga na temu pisanja projekata za EU program “Erasmus+ mladi”.

Cilj treninga je jačanje kapaciteta omladinskih organizacija i institucija koje se bave pitanjima mladih u BiH, radi širenja baze organizacija koje učestvuju u EU programu Erasmus+ mladi.

Edukativni treninzi će se održati u sledećim gradovima:

  • Zenica, 21-22.12.2017.
  • Brčko, 23-24.12.2017.
  • Ugljevik, 26-27.12.2017.
  • Tuzla, 28-29.12.2017.

Prijavite se na trening putem linka.

PRONI Centar za omladinski razvoj je “Kontakt tačka za Erasmus+ mladi” u Bosni i Hercegovini i obavještavamo Vas da je Europska Komisija objavila generalni poziv za projekte za 2018. u području obrazovanja, mladih i sporta, a u okviru programa Erasmus+.

Organizacije i institucije iz Bosne i Hercegovine u ovom pozivu mogu predložiti projekte u okviru KA2 Izgradnja kapaciteta u području mladih – prozor za Zapadni Balkan. Projekti se predlažu direktno Izvršnoj agenciji (EACEA), a rok za predaju je 8. ožujak/mart 2018.

Za više informacija o treninzima možete se obratiti na telefon 049/217-695, elektronskom poštom: [email protected] ili lično u kancelariji u Brčkom. Kontakt osobe su Adina Halilović i Jasmin Jašarević.

(Visited 1 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin