Poziv za podnošenje aplikacija u okviru Smart Start projekta

15 maj
Rok prijave 13.06.2016

Vaša organizacija civilnog društva (OCD) ima ideju kako da riješi društveni problem?  Možete li da pretvorite vašu ideju u posao? Da li biste željeli da dobijete početna sredstva?

Ukoliko je odgovor DA, vrijeme je da krenete u SMART START!

Poziv je upućen organizacijama  civilnog društva da apliciraju za pomoć u razvoju socijalnog preduzeća/ekonomske aktivnosti.

Kroz specifični cilj, koji se odnosi na jačanje dugoročne finansijske stabilnosti organizacija civilnog društva putem start-up finansijskih programa, korištenjem društveno i ekološko odgovornih strategija za samofinansiranje, socijalnih inovacija i modela socijalnog preduzetništva, SmartStart poziva organizacije civilnog društva da se prijave za podršku i realizuju aktivnosti za razvijanje socijalnih biznisa/ekonomskih aktivnosti.

SmartStart će odabrati 100 OCD u 5 država (20 po državi) koje će proći posebno osmišljenu metodologiju za jačanje kapaciteta, s ciljem razvijanja vještina potrebnih za razvoj socijalnog preduzetništva, odnosno ekonomskih aktivnosti organizacija. Organizacije uključene u program će razviti biznis planove za svoje ideje tokom posebno osmišljenih treninga.

Kako bi se kvalifikovali za podršku SmartStart projekta, aplikanti moraju:

–    biti neprofitni pravni subjekt, registrovan kao udruženje građana (fondacije nemaju mogućnost učestvovanja);

–    biti organizacija civilnog društva koja je registrovana u jednoj od sljedećih zemalja: Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Makedonija, Srbija ili Turska;

–    imati ideju o prodavanju proizvoda i/ili usluga OCD u cilju jačanja svoje održivosti i nastavka pružanja podrške svojim članovima i korisnicima ILI imati već pokrenutu ekonomsku aktivnost u sklopu organizacije (uključujući i odvojeno pravno lice u vlasništvu organizacije aplikanta).

Područje u kojem organizacija djeluje nije bitno kao kriterij, ali je poželjno da je aplikant organizacija civilnog društva koja ima članove (članska organizacija).

Dodatne informacije možete pronaći ovdje.

(Visited 3 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin