Poziv za petodnevni seminar u Makedoniji

26 jul
Rok prijave 15.12.2017

The Fellovship SEE mir nudi petodnevni program obuke koji će uključivati interaktivne aktivnosti, meditacije i joge sesije, predavanja i diskusije koje pružaju učesnicima savladavanje vještina za nenasilan otpor, mirovno obrazovanje, poboljšane kreativnosti i upravljanje stresom.

Učesnici će imati priliku da istraže meditaciju koja se razvija uz pomoć alate za bavljenje izazovima u izgradnji mira i omladinskog rada, što čini ovaj kurs drugačijim od drugih.
Pored praktične meditacije i joge učesnici će steći znanja o različitim teorijskim pristupima koji uključuju: Alate nenasilne komunikacije i izgradnje mira koji se može primijeniti na sve kulture, religije i zanimanja, unutrašnji mir i liderske vještine svjesnosti, samodiscipline i saosjećanja, Ideju da lični razvoj i unutrašnja promjena čine osnovni temelj svjetske promjene.

Pravo učešća imaju državljani Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Grčke, Kosova, Rumunije, Hrvatske, Srbije, Slovenije, Crne Gore, Makedonije i Turske.

Kandidati treba da imaju između 18-30 godina u trenutku podnošenja zahtjeva kako bi dobili podršku i imati završen samo-razvojni online program.

Ovo je prilika za usavršavanje mladim liderima koji su aktivno uključeni u mirovne aktivnosti ili imaju strast za rad na izgradnji mira i suživota u sferama politike, društva, kulture i medija.

Kandidati treba da imaju dobru stručnost u pisanom i govornom engleskom jeziku.

Poslednji rok za slanje prijava je 15. Decembar. Broj obezbijeđenih mjesta je 50.

Detaljnije informacije možete pronaći ovdje.

(Visited 3 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments