Poziv za organizacije/institucije za učešće u programu izgradnje kapaciteta u oblasti razvoja projekta i pripreme koncept nota

28 aug
Rok prijave 09.09.2018

U cilju podrške potencijalnim aplikantima u razvoju projektnih ideja i koncept nota za drugi poziv za prijedloge projekata u okviru Programa prekogranične saradnje Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2014-2020 (IPA CBC BiH-CG 2014-2020), Direkcija za evropske integracije Bosne i Hercegovine i Kancelarija za evropske integracije Crne Gore pozivaju sve zainteresovane organizacije / institucije da se registruju za učešće u programu izgradnje kapaciteta u oblasti razvoja projekta i pripreme koncept nota.

Program izgradnje kapaciteta će se odvijati u obje programske zemlje, kroz niz dvodnevnih radionica, u periodu od kraja septembra do sredine oktobra 2018. Program rada, datumi i lokacije održavanja biti će dostupni na internet stranici IPA CBC BiH-MNE (http: // cbc.bih-mne.org/), u prvoj sedmici septembra.

Kriterijumi za učešće u ovom ciklusu obuka su relevantnost planirane projektne ideje i organizacije/institucije – podnosioca zahtjeva u odnosu na Programski dokument i tematske prioritete Drugog poziva.

Broj učesnika je ograničen tako da će se, uz relevantnost prijava, u odabiru učesnika programa primjenjivati načelo prvenstva prema redoslijedu prijava.

Program je obezbijeđen iz fonda tehničke pomoći i besplatan je za učesnike. Napominjemo da će organizator snositi i troškove smeštaja, dok putne troškove snose sami učesnici.

Da biste se registrovali za program izgradnje kapaciteta, pošaljite popunjen obrazac prijave koji je dostupan na sljedećem linku, najkasnije do 09.09.2018. godine. Svi aplikanti će biti obavješteni o statusu njihovih prijava do 17.09.2018.

Za sva pojašnjenja možete se obratiti putem emalia, na: [email protected].

(Visited 1 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Hocu.ba praksa