Poziv za novinare/ke za saradnju na portalu www.diskriminacija.ba

19 jul
Rok prijave 30.07.2018

Novinar ili novinarka ste i zanimaju vas teme iz oblasti zaštite ljudskih prava? Imate mnogo ideja za priče koje biste željeli podijeliti sa drugima?

Fondacija za razvoj medija i civilnog društva “Mediacentar” traži saradnike za povremeni angažman na portalu www.diskriminacija.ba. 

Tražimo novinare i novinarke zainteresovane za izvještavanje o ljudskim pravima, koji dobro poznaju okolnosti u svojim zajednicama i spremni su da rade s uredništvom portala www.diskriminacija.ba na razvoju ideje i pisanju priča o pitanjama relevantnim za unaprjeđenje položaja marginalizovanih grupa.

Do kraja 2018. godine planiramo objaviti 10 multimedijalnih, autorskih priča koje će u skladu sa najvišim standardima novinarske profesije istražiti slučajeve kršenja ljudskih prava, odgovornost nadležnih institucija i posljedice kršenja prava pojedinaca ili grupa u zajednicama širom BiH.

Tražimo saradnike spremne da izvještavaju o sljedećim oblastima:
• Problemi sa kojima se suočavaju manjinske/ranjive grupe u lokalnim zajednicama širom BiH (osobe s invalidtetom, LGBT zajednica, romska zajednica, žene, itd.). Priče moraju biti fokusirane na jedan specifičan problem, ne na davanje ”opšte slike” o položaju određene zajednice;
• Slučajevi diskriminacije, koji se nalaze pred sudovima ili su prijavljeni nekoj od lokalnih NVO (o tome šta se tačno podrazumijeva pod diskriminacijom, pogledajte ovdje);
• Prava iz oblasti: stanovanja, rada i zapošljavanja, socijalne zaštite.

Ukoliko ste zainteresovani za ovaj vid saradnje sa portalom www.diskriminacija.ba, imate ideju za priču, pošaljite nam CV i ispunjen obrazac sa prijedlozima tema (prilog u lijevom uglu), najkasnije do 30. jula 2018. na [email protected].

Više informacija na http://diskriminacija.ba/vijesti/poziv-za-novinareke-za-saradnju-na-portalu-wwwdiskriminacijaba

(Visited 1 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments