Poziv za nominacije – Međunarodna nagrada za ljudska prava Vaclav Havel

5 apr
Rok prijave 30.04.2018

Nagrada Vaclav Havel dodjeljuje se svake godine u oktobru nekoj osobi, nevladinoj organizaciji ili instituciji koja radi na zaštiti ljudskih prava.

Međunarodna nagrada za ljudska prava Parlamentarne skupštine Vijeća Evrope osnovana u spomen na bivšeg češkog predsjednika Vaclava Havela je objavila prijem za novih nominacija, sa rokom prijave 30. april.

Nagrada se dodjeljuje za izuzetne akcije civilnog društva u domenu zaštite ljudskih prava. Nagrada Vaclav Havel dodjeljuje se svake godine u oktobru nekoj osobi, nevladinoj organizaciji ili instituciji koja radi na zaštiti ljudskih prava.

Nagrada koja se dodjeljuje u partnerstvu s Bibliotekom Vaclav Havel i Fondacijom Povelje 77 sastoji se od 60.000 eura, diplome i medalje.

Nagradu dodjeljuje žiri u kojem su predsjednik PSVE-a i još šest nezavisnih osoba priznatih zbog svojih visokih moralnih kvaliteta i stručnosti u domenu ljudskih prava.

Nominacije je potrebno poslati na email adresu [email protected] koristeći formu dostupnu na web stranici nagrade. Nominaciju je potrebno da potpiše najmanje pet sponzora i treba biti podnešena na engleskom ili francuskom jeziku.

Više informacija

(Visited 6 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments