Poziv za nezaposlene: Nastavak programa START UP 2017 PLUS

13 dec

Obavještavaju se nezaposlene osobe da će 14.12.2017. godine u 8 sati biti nastavljen Javni poziv za učešće u Programu koji će biti otvoren do pristizanja prijava u okviru raspoloživih sredstava, a najkasnije do 29.12.2017. godine.

Za realizaciju Programa predviđena su sredstva u iznosu od 2.000.000 KM koja se obezbjeđuju u skladu sa pomenutom odlukom.

Federalni zavod za zapošljavanje realizira Program u saradnji sa
kantonalnim/županijskim službama za zapošljavanje.

Cilj Programa

Poticanje najmanje 450 osoba sa evidencije nezaposlenih u Federaciji BiH na samozapošljavanje, pokretanjem djelatnosti, kao i na zapošljavanje drugih osoba sa evidencije nezaposlenih u tim djelatnostima.

Ciljna grupa

Ciljna grupa su osobe prijavljene na evidenciju nezaposlenih u Federaciji BiH prije dana podnošenja prijave na Javni poziv, bez obzira na stepen obrazovanja i starosnu dob, a koje će po prijavi na Javni poziv registrirati i održati djelatnost u trajanju od najmanje 12 mjeseci, odnosno 15 mjeseci.

U Programu ne mogu učestvovati osobe koje su već koristile kreditna ili bespovratna sredstva iz poticajnih mjera Zavoda/službi, radi pokretanja samostalne djelatnosti.

Cjelokupan tekst Programa Start up 2017 „PLUS“ je dostupan na web portalu: www.fzzz.ba.

(Visited 1 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments