Poziv za nastavnike/ce i profesore/ice: Trening za trenere/ice „Sjećanje u pokretu”

3 okt
Rok prijave 16.10.2017

Trening za trenere/trenerice
za implementaciju novog izdanja pedagoškog alata o kulturi sjećanja
„Sjećanje u pokretu”
11.-12.11.2017, Banja Luka, BiH.

ForumZFD (Forum civilna mirovna služba) u Bosni i Hercegovini u saradnji sa forumZFD u Srbiji i sa Udruženjem nastavnika i profesora historije/istorije/povijesti Bosne i Hercegovne (EUROCLIO HIP BIH) organizuje obuke za buduće trenere/trenerice i voditelje/voditeljke radionica sa mladima na temu kultura sjećanja.

Novi pedagoški i didaktički materijal „Sjećanje u pokretu” rezultat je zajedničkog rada tima profesora/ki, nastavnika/ica i historičara/rki.

Ovim putem pozivamo nastavnike/ce iz srednjih škola i profesore/ice univerziteta iz Srbije i Bosne i Hercegovine da se prijave na trening u Banjoj Luci (BiH) subota 11. i nedelja 12. novembra 2017. godine. Rok za dostavljanje prijavnog obrasca (dole u prilogu) je ponedjeljak, 16. oktobar 2017. godine.

Odmah nakon treninga učesnici/ce će dobiti Certifikat o učešću i novo izdanje pedagoškog alata o kulturi sjećanja „Sjećanje u pokretu” na bosanskom/hrvatskom/srpskom jeziku.

Učešće na treningu je besplatno. Za sve učesnike/ice treninga organizator pokriva troškove obroka i smještaja. Putni troškovi će se refundirati samo uz karte javnih prevoza (autobus, voz ili travel taxi). U nastavku dokumenta nalazi se osnovne informacije o treningu i Prijavni obrazac.

 

(Visited 5 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin