Poziv za mlade: Interaktivna radionica u okviru kampanje HOME FOR ALL / DOM ZA SVE 2017.

13 jun
Rok prijave 14.06.2017

CENSOR – Centar za podršku organizacijama u okviru projekta HOLICOB – Housing and Living Conditions in Bosnia / „Uslovi stanovanja i življenja u Bosni“ poziva studente/ice iz Sarajeva na učešće u interaktivnoj radionici koja će biti održana u SUBOTU, 17.06. u Sarajevu.

Poziv za učešće na radionici namijenjen je svim studenti(ca)ma, koji će putem interaktivnog rada i zanimljivih predavanja razgovarati o uslovima stanovanja i življenja mladih u Bosni i Hercegovini.

Radionica će obuhvatiti pravne aspekte stanovanja, s fokusom na mlade osobe, te im pružiti informacije o tome kako putem ugovora mogu zaštititi svoja stanarska prava i regulisati odnos koji imaju sa stanodavcima (onima od kojih iznajmljuju stambenu jedinicu).

Pored stečenog certifikata za učešće u radionici, učesnicima se otvara prilika da postanu dio velikog međunarodnog projekta, te da učestvuju u nizu radionica, konferencija, studijskih posjeta i putovanja. Svi učesnici projekta postaju dio velike studentske HOLICOB mreže na nivou Bosne i Hercegovine.

Poziv za učešće na radionici je otvoren do srijede, 14. juna do 13h. Zainteresovane za učešće molimo da pošalju svoje podatke (ime/prezime/fakultet/godište/studijska godina/kontakt telefon) na mail: [email protected].

Broj mjesta za učešće na radionici je ograničeno, a učesnici koji se prijave na vrijeme, dobit će povratnu informaciju o njihovom učešću na radionici, kao i ostale tehničke informacije.

Više informacija o projektu HOLICOB dostupno je na web stranici udruženja CENSOR, www.censorba.org, FB stranici Censor i FB otvorenoj grupi Holicob.

(Visited 192 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments

Autor Admin