Poziv za Mirovni kamp za mlade

17 jun
Rok prijave 29.06.2016

U okviru USAID-ovog projekta PRO-Budućnost, koji implementira Catholic Relief Services CRS sa partnerima, u periodu od 8. do 15. 7. 2016. godine biće organizovan Mirovni kamp za mlade, koji će se održati u Duhovno-obrazovnom centru “Emaus” u Potocima, Mostar.

O mirovnom kampu za mlade

Mirovni kamp za mlade je sedmodnevni program neformalnog obrazovanja o komunikaciji, važnim značajkama izgradnje mira, transformaciji konflikta i suočavanja sa prošlošću. Prvi dio kampa za mlade će biti usmjeren na sticanje znanja o komunikaciji, procesima u oblasti izgradnje mira, dok drugi dio ima za cilj potaknuti mlade lidere na aktivno sudjelovanje u procesima izgradnje održivog mira u Bosni i Hercegovini.

Voditelji radionica na kampu će biti Vahidin Omanović i Mevludin Rahmanović iz Centra za izgradnju mira Sanski Most, Ljuljeta Goranci-Brkić i Nebojša Šavija-Vlaha iz Nansen Dijalog Centra Sarajevo, te Snježana Filipović i Tanja Damjanović iz organizacije Intereduca Brčko.

Kome je namijenjen mirovni kamp za mlade?

Na konkurs se mogu prijaviti mladi u dobi 18 – 25 godina (iznimke su moguće!), koji dolaze iz PRO-Budućnost lokalnih zajednica (Prilog 2.), a koji žele promovisati mir i raditi na transformaciji sukoba kroz aktivnosti i projekte koji uključuju angažman mladih.

Kako i do kada aplicirati?

Zainteresirane molimo da na e-mail adresu [email protected] pošalju ispunjen prijavni obrazac (Prilog 1.) i motivaciono pismo. U motivacionom pismu potrebno je da obrazložite zvog čega želite da učestvujete u mirovnom kampu za mlade, te na koji način usvojena znanja i vještine planirate koristiti u svojoj lokalnoj zajednici. Mladi koji su prethodno učestvovali u inicijativama i/ili projektima koji su doprinosili izgradnji mira – ne nužno samo u projektu PRO-Budućnost – će imati prednost prilikom apliciranja. Poziv je otvoren do ponedjeljka, 29. 6. 2015. do 16:00 sati.

Rokovi i troškovi

Nepotpune prijave (bez dostavljenog prijavnog obrasca i motivacionog pisma) neće biti razmatrane. Odabranim učesnicima i učesnicama ćemo najkasnije do 30. 6. 2016. godine poslati detaljan program rada i potrebne logističke informacije. Sve troškove mirovnog kampa za mlade snose organizatori.

 

(Visited 7 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin