Poziv za međunarodni susret u Sloveniji!

5 aug

“Let's waste no more” je naziv međunarodnog susreta mladih koji će se održati od 23.9 – 30.9. u Sloveniji u gradu Trbovlje. Mladi iz 4 države: BiH, Finske, Grčke i Slovenije će imati priliku da zajedno uče o konceptu “ZERO WASTE” tj. zero otpada, te da to znanje primjene u svojim gradovima. Svi mladi od 20 do 29 godina imaju priliku da se prijave.

Sam naziv govori da je cilj postizanje nultog otpada. Sa promjenama u životnom stilu i društvenim navikama taj koncept želi da imitira održive prirodne cikluse. To znači da je nečiji otpad uvijek drugi sirov materijal. Najbolji način za početak je smanjivanje bacanja smeća po zelenim površinama te recikliranje. Ovaj međunarodni susret će vam pomoći da shvatite bolje okolinu u kojoj se nalazite. Te ćete kroz razne radionice i aktivnosti imati priliku steći nova iskustva i poznanstva.

Europska strategija 2020, koja je takođe osnov za ciljeve programa Erasmus +, zasnovana je na održivom razvoju, koji vodi ka stabilnoj ekonomiji, socijalnoj uključenosti i poštovanju europskog biodiverziteta.

Ukoliko želite biti dio ovog predivnog iskustva koje će obogatiti vaše znanje o prirodi i očuvanju okoline, prijavite se! Popunite aplikacijsku formu te je pošaljite na [email protected].

(Visited 3 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments