Poziv za kandidovanje polaznika/ca za program Akademija za političke lidere/ke u BiH

6 apr
Rok prijave 18.04.2016

„PERPETUUM MOBILE – Institut za razvoj mladih i zajednice“ Banja Luka provodi program “Akademija za političke lidere/ke u BiH“ koji TRAJE VEĆ 9 GODINA i ima za cilj da osposobi mlade lidere/ke političkih partija i da podrži novu generaciju političara/ki koji će sarađivati u cilju unapređenja njihovih zajednica i društva u cjelini.

Akademija za političke lidere/ke u BiH je namijenjena aktivnim članovima/icama i liderima/kama bilo koje registrovane političke partije u BiH, starosti između 18 i 27 godina koji imaju preporuku (glavnog odbora ili predsjednika/ce mladih) i podršku struktura stranke za aktivno učešće na Akademiji (bez obzira iz koje političke partije, političke orjentacije, entiteta, kantona, lokalne zajednice, konstitutivnog i nekonstitutivnog  naroda i/ili druge orjentacije, društvene grupe, virtuelne asocijacije i grupe, opredjeljenja po bilo kojoj osnovi dolaze, i bez obzira kojim jezikom ili pismom pišu).

Institut Perpetuum mobile podržava da se prijave svi oni koji su spremni i voljni da:

  • osposobljavaju sebe i ulažu u lični razvoj;
  • sarađuju sa mladima iz drugih političkih partija;
  • pokažu tolerantnost prema različitom;
  • argumentovano ulaze u rasprave sa predavačima i ostalim polaznicima;
  • zastupaju svoje i interese političke stranke iz kojih dolaze i da uvažava druge i drugačije;
  • rade na izgradnji sebe kroz aktivno učešće na svim aktivnostima Akademije i izvršavaju svoje obaveze predviđene PRAVILNIKOM AKADEMIJE

U dosadašnjih kontinuiranih 9 generacija „Akademija za političke lidere/ke u BiH“ (2007, 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014 i 2015) Akademiju je kompletiralo 185 mlada političara/ki iz 29 različitih političkih partija iz 43 grada i opština u BiH. Od 2014. godine polaznici/ce koji su uspješno završili program Akademije su organizovani u Alumni organizaciju.

 10. generacija Akademije će se realizovati kroz pripremne aktivnosti, tematske module i dinamiku koju detaljnije možete pogledati ovdje.

(Visited 3 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin