Poziv za istrazivačku radionicu “Moj grad – grad interkulturalnosti”

19 jul
Rok prijave 26.07.2017

U okviru projekta Regionalna platforma za učešće i dijalog mladih Balkana / Balkan regional platform for youth participation and dialogue, kofinansiranog od Evropske unije, Agencija lokalne demokratije Mostar objavljuje poziv za učešće na istrazivackoj radionici “Moj grad – grad interkulturalnosti”  b28. jula/srpnja 2017. godine u Hrvatski dom Herceg Stjepan Kosača Mostar

Radionica “Moj grad – grad interkulturalnosti” ima za cilj promovirati uključivanje, te poticanje mladih da na kreativan način izraze svoj stav prema određenim problemima i preprekama s kojima se susreću u gradu Mostaru kroz interkulturno istraživanje. U okviru programa radionice grupa od najmanje 10 mladih ljudi imat će za cilj istražiti elemente drugih kultura prisutnih na području grada Mostara (od naziva ulica imenovanih po poznatim istorijskim ličnostima ili ličnostima iz kulture različitih nacionalnosti, a koje su dio kulture drugih zemalja Zapadnog Balkana, pa do kulturnih spomenika i istorijskih nalazišta povezanih s drugim kulturama).

Kao rezultat istraživanja, bit će kreirana i dustribuirana kreativna publikacija, koja će se sastojati od manje poznatih ili zaboravljenih, te neobičnih kulturnih praksi i lokalnih mjesta koja su obuhvaćena istraživanjem.
Omiljene kulturne prakse u vlastitoj lokalnoj zajednici mladi će dijeliti putem socijalnih medija, kako bi rezultati mogli doprijeti do većeg broja ljudi.
Cilj kampanje je podizanje kulturne svijesti u lokalnim zajednicama i poboljšanje opće percepcije o kulturnim praksama među mladima u regionu.

Poziv je upućen svim mladim osobama od 15 do 30 godina starosti s područja grada Mostara, a koji žele na kreativan način da se uključe u promoviranje zajednice.

Ako ste mladi i kreativni, ako želite da se i Vaše mišljenje čuje/vidi, ako želite biti dio pozitivne promjene u lokalnoj zajednici, onda je ovo prilika za Vas.

Svoju prijavu možete poslati do srijede, 26. jula/srpnja 2017. godine putem e-maila: [email protected] Broj mjesta je ograničen, s toga… Prijavite se danas!

Program radionice “Moj grad – grad interkulturalnosti” svi zainteresirani dobiti ce na e-mail adresu,nakon što se prijave prijave.

(Visited 1 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments