Poziv za glumce/ice, performere/ke i sve zainteresovane osobe bez pozorišnog iskustva

18 feb
Rok prijave 23.02.2017

Udruženje Anpu i Fondacija Kriterion pod pokroviteljstvom i uz finansijsku podršku UNPFA i UNICEF-a, u okviru  projekta “Edukacija zasnovana na drami pozivaju glumce/ice, performere/ke i osobe sa ili bez pozorišnog iskustva da se prijave zaučešće u kreativnom procesu postavljanja na scenu pozorišnog performansa “Ta tvoja mund harmonika.

Pozorišni performans “Ta tvoja mund harmonikaje zamišljen kao kombinacija elemenata forum teatra, fizičkog teatra, ekspresivnog i dramskog pozorišta, a tema kojom se bavi je položaj žena i muškaraca koji su preživjeli silovanje u ratu u BiH.

U okviru ovog projekta prethodno je realizovana edukacija za voditelje/ice  kreativnog procesa na kojoj je pozorišna rediteljka Marija Farmer zajedno sa kokreatorimaTimkom Omanović, Danilom Jovanovićem, Anesom Osmićem i Draganom Miljević-Miljković iznjedrila scenarij performansa. Pored ovogscenarija, u kreiranju performansa biće korišteni djelovi scenarija reditelja Branka Šimića.

Ovim putem pozivamo sve osobe kojepozorište vide kao mjesto akcije, razmjene kreativnosti, energije i znanja, te žele lično doprinjeti pomenutoj temi, da se prijave za učešće u kreativnom procesu.

Poziv za učešće je otvoren do 23. februara 2017. godine. Nakon zatvaranja poziva sve/i prijavljene/i će biti pozvani da 24. februara 2017. godine u 15h prisustvuju radioniciu poznavanja u art kinu Kriterion. Ovom prilikom će se svim zainteresiranim predočiti više informacija o samom projektu, a pored toga uradit ćemo i neke konkretne pozorišne vježbe, pa svi zainteresirani mogu na licu mjesta vidjeti koliko im se dopada zamišljeni način rada, te da li sebe vide dijelom ovog kreativnog procesa. AnesOsmić Danilo Jovanović su voditelji cijelog procesa.

Nakon radionice upoznavanja od 25. februara na sceni Kriterionaje planirano da voditelji procesa zajedno sa 5 odabranih performera/ki intenzivno rade na postavljanju scenarija u periodu od  deset dana (25. februar – 7. mart). Ovom prilikom posebno ohrabrujemo da se  prijave osobe koje su spremne na posvećenost i odgovornost, te su u mogućnosti u  periodu pripreme performansa izdvojiti minimalno četiri sata dnevno za rad na performansu. Agendu i dnevne termine početka i završetka rada ćemo odrediti na početku priprema, a u skladu sa drugim obavezama svih članova i članica grupe. Tokom rada biće obezbijeđen ručak, te osvježenje. Troškovi prevoza i smještaja za učesnike/ce iz drugih gradova nisu pokriveni.

Premijerno igranje performansa je planirano za 7. mart 2017. godine na sceni Kriteriona. Nakon premijere u Sarajevu u planu je igranje performansa i u drugim  gradovima u BiH. Postoji mogućnost repertoarskog igranja performansa na sceni Kriteriona, što podrazumijeva više mjesečni angažman učesnika/ca.

Pozivamo sve zainteresirane da pošalju svoje prijave do 23. februara na e-mail adresu Udruženja Anpu [email protected]  Prijava treba da sadrži ime, prezime, informacije o dosadašnjem pozorišnom iskustvu koje nije nužno, te kratka motivacija zašto se prijavljujete.

Za sva dodatna pitanja stojimo Vam na raspolaganju na e-mailu: [email protected]

S radošću očekujemo Vaše prijave!

(Visited 244 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments

Autor Emir Kustura