Poziv za foto kampanju: Koji je tvoj izbor?

15 aug
Rok prijave 14.09.2018

Udruženje Nezavisnih Stvaralaca i Aktivista “Geto” otvara poziv za foto kampanju “Koji je tvoj izbor?”. Tema treba dati odgovor na postavljeno pitanje, a fotografije koje direktno promovišu političke partije neće se uvažiti.

Broj fotografija: svaki učesnik ima pravo dostaviti 4 fotografije – bilo koje tehnike, CB ili u boji. Fotografije smiju biti obrađene, u okvirima osnovnih načela obrade fotografija. Intervencije poput grafičkog dizajna neće se prihvatiti.

Veličina fotografija: fotografije se šalju u digitalnom obliku, u formatu JPEG ili JPG, Photoshop kompresije 7 ili manje (u Lightroomu: AdobeRGB, quality 60), rezolucija 300 dpi. Fotografije će biti izrađene u formatu razglednice.

Slanje i identifikacija fotografija: fotografije slati elektronskim putem na E- mail adresu [email protected],  uz fotografije poslati biografiju autora i opis svake fotografije (u Word dokumentu), a fotografije označiti (ne više od 15 znakova).

Pravo na  učešće ostvaruju mladi do 25 godina starosti koji se bave profesionalno ili amaterski fotografijom koji dolaze sa teritorije Bosne i Hercegovine. Fotografije nastale van teritorije BiH su dobrodošle.

Kalendar foto kampanje: konkurs je otvoren do 14. septembra 2018 (24h), fotografije će biti dostupne za glasanje javnosti na društvenoj mreži FB u period od 15. do 17. septembra (do 23h), prvih šest fotografija sa najviše glasova biće štampane u formatu razglednice.

Nagrade konkursa su: Autor fotografije sa najviše glasova osvaja tablet Lenovo.

Korištenje fotografije: potpisom i slanjem fotografija prihvataju se svi uslovi organizatora kako bi se moglo bez posebne naknade koristiti odabrane fotografije za reprodukciju i promociju kampanje “Koji je tvoj izbor?”

Sve dodatne informacije možete dobiti putem maila [email protected]

(Visited 2 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments