Poziv za edukativni program pod “Biznis Akademija”

7 sep
Rok prijave 14.09.2016

Udruženje “Centar za razvoj socijalnog poduzetništva”, Sarajevo u saradnji sa Općinom Novo Sarajevo organizuje edukativni program pod nazivom Biznis Akademija.

Biznis Akademija predstavlja početak edukativnih programa za nezaposlene osobe koje CRSP namjerava implementirati, u cilju podsticanja poduzetničkog duha kod mladih u Bosni i Hercegovini.

Upoznati ste sa pojmom poduzetnštva i prilika koje poduzetništvo pruža, ali ne znate kako da te prilike iskoristite? U 9 posebno odabranih modula, Biznis Akademija će Vam pružiti svo znanje neophodno za finansiranje Vaše poduzetničke ideje, te pokretanje i vođenje vlastitog preduzeća.

Svaki od modula predstavlja obrađivanje teme koju je neophodno poznavati, pri ulasku u biznis sekor i to:

Modul 1 Modul 2 Modul 3 Modul 4 Modul 5
Motivacioni faktori u poduzetništvu Istraživanje tržišta i definiranje poslovne ideje Finansiranje poduzetniškog projekta Marketing plan i tržišna orijentacija Analiza poslovanja
Modul 6 Modul 7 Modul 8 Modul 9  
Privredno pravo i porezna regulativa Računovodstvo i  budžetsko planiranje Menadžment učećih organizacija Izrada biznis plana

Jednomjesečni program će se održati u Centru za djecu i omladinu Novo Sarajevo po sljedećim datumima: 17.09., 18.09., 24.09., 25.09., 01.10., 02.10., 08.10.2016. godine.

Ukoliko ste nezaposleni duže od godinu dana, te stanovnik Općine Novo Sarajevo ohrabrujemo Vas da napišete aplikaciju za učešće na Biznis Akademiji.

Prednost prilikom selekcijskog procesa imaju stanovnici Općine Novo Sarajevo, ali u obzir uzimamo i aplikacije stanovnika drugih općina.

Učešće na programu je BESPLATNO, prisustvo na svim radionicama je obavezno, a krajnji rok za prijavu je 14.09.2016. Broj učesnika je ograničen.

Za dodatne informacije pratite facebook stranicu CRSP-a i našu web stranicu www.crsp.ba

Online prijavu možete popuniti na sljedećem linku:

https://podio.com/webforms/16623357/1117734

(Visited 3 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin