Poziv za dostavu eseja o Zapadnom Balkanu

1 jul
Rok prijave 31.07.2018

Ukoliko ste mladi, zainteresovani ste za oblast omladinske politike, prava, bezbjednosti i demokratije, dobri ste sa riječima i kreativni ovo je prilika za Vas.

OBLAST:
Omladinska politika, Pravo, Bezbjednost

OPIS
U sklopu projekta „REACT!“, ALFA Centar i 5 partnera u zemljama regiona, a sa podrškom RYCO (Regional Youth Cooperation Office) objavljuju poziv za dostavu eseja na temu „Zapadni Balkan za 20 godina – Izazovi i prilike“. Eseji bi trebali biti dužine do 3 stranice, napisani fontom Times New Roman 12, sa proredom od 1,5. Poziv je otvoren za učesnike iz Crne Gore. U ovom takmičenju učestvuju i mladi iz Bosne i Hercegovine, Kosova, Makedonije i Srbije.

USLOVI

Uslovi koje kandidati moraju ispuniti su da su mlađe osobe u dobi od 19 do 30 godina koje interesuju teme vezane za: omladinske politike, vladavinu prava, odbranu, bezbjednost, demokratiju i pomirenje u regionu.

NAČIN PRIJAVE
Eseje treba poslati na mejl adresu: [email protected].

Uz esej je potrebno u mejlu napisati adresu i grad stanovanja, broj telefona na koji Vas mogu kontaktirati kao i validnu mejl adresu.

ROK ZA PRIJAVU:
31. jul 2018. godine.

VIŠE INFORMACIJA
Dobitnici nagrada biće obaviješteni 08. avgusta 2018. godine. Prvi dio nagrade se odnosi na dva prvonagrađena autora/autorke iz Crne Gore koji će biti nagrađeni učešćem u razmjeni/boravku (Internship REACT program) u Sarajevu i Banja Luci (Bosna i Hercegovina) – po jedan od proglašenih pobjednika iz Crne Gore ide u svaki od gradova, gdje će boraviti sa drugim pobjednicima iz ostalih država učesnica: Srbija, Kosovo, Makedonija i Bosna i Hercegovina.

Intership programi će biti održani u periodu od 15. avgusta 2018. do 22. avgusta 2018.

Drugi dio nagrade se odnosi na svih pet prvonagrađenih (prvo dvoje plus narednih troje po rangiranju) i sastoji se učestvovanjem na „Summer School React“ koja će se ove godine održati u Gusinju, Crna Gora.

Detaljnije: Poziv za dostavu eseja o Zapadnom Balkanu

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Hocu.ba praksa