Poziv za dostavljanje radova za sedmi broj časopisa “Noema”

1 maj
Rok prijave 15.05.2019

Filozofski fakultet Banja Luka i Savez studenata Filozofskog fakulteta objavljuju poziv za saradnju na sedmom broju časopisa za društvenu i humanističku misao „Noema”, na temu IZAZOVI PRAVDE.

Pojmovi pravde i pravednosti na najdublji način prožimaju sve društvene i humanističke discipline – filozofiju i pravo, istoriju i sociologiju, umetnost i ekonomiju. Kao takvi, oni pružaju priliku da se sa bezbroj uglova sagledaju savremni čovek i njegovo društvo.

Pozivamo sve zainteresovane da nam pošalju svoje radove koji, između ostalog, propituju teme poput: odnosa prava i pravde, pravde kao vrline, postojanja pravde van ljudskih okvira, globalne pravde, principa pravde kao regulativa političke zajednice, istorijskog razvoja pojma pravde, uloge umetnosti u postizanju pravde, da li su pravedne insitucije garancija pravednih individua, distributivne i proceduralne pravde… i mnogih drugih.

Pored tematskih radova, časopis prima i naučne radove iz područja društvenih i humanističkih nauka koji nisu u vezi sa temom broja.

Rok za dostavu radova je 15. maj 2019. godine.

Radove slati na mejl adresu redakcije [email protected]

Uputstva za autore

Više informacija možete pronaći na zvaničnom sajtu.

(Visited 123 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments

Autor Merima Telarević