Poziv za dostavljanje likovnih radova i fotografija na temu “Želimo znati – kako u ovoj zemlji ostati”?

7 mar
Rok prijave 30.03.2017

Omladinski komunikativni centar raspisao je javni konkurs za dostavljanje likovnih radova i fotografija na temu “Želimo znati – kako u ovoj zemlji ostati”?

OKC-678x381

 

Prije 20 godina, grupa jako motivisanih studenata, nakon završetka rata u Bosni i Hercegovini, shvatila je da apatija i pesimizam među mladima ne mogu stvoriti bolju budućnost. Duboko ukorijenjene nacionalne predrasude, podijeljena zemlja predvođena nacionalističkim partijama, zloupotreba medija od strane političara, zemlja bez slobode kretanja, mladi koji su učili da u drugom entitetu žive njihovi neprijatelji, bile su neke od činjenica u poslijeratnoj Bosni i Hercegovini. Nije bilo šanse da se čuje glas običnih ljudi, da mladi govore o svojim potrebama (problemima u obrazovanju, zašto ne mogu da putuju i upoznaju druge mlade, prevazilaženju trauma itd.) i načinima kako mladi mogu da imaju aktivniju ulogu u društvu.

Sve to je bilo povod za osnivanje Omladinskog komunikativnnog centra.

Dvadeset godina OKC realizuje svoje aktivnosti za teritoriji Bosne i Hercegovine, ali i regiona, omogućava mladima da dostignu svoje potencijale i mijenja stanja u društvu. Ponosni smo na postignute rezultate. Mreža savjeta/vijeća učenika Bosne i Hercegovine mreSVUBIH jedan je od njih.

Tim povodom, u sklopu obilježavanja dvije decenije postojanja Omladinskog komunikativnog centra i podrške kampanji Mreže savjeta/vijeća učenika Bosne i Hercegovine ”Želimo znati- kako u ovoj zemlji ostati, raspisujemo javni konkurs za dostavljanje likovnih radova i fotografija, koji je otvoren za mlade kreativce – djecu i mlade do 30 god, a tematski podržava, prikazuje ili predviđa pozitivne promjene u društvu, mlade, potencijale, kreativnost, obrazovanje, slobodu, podršku ili bilo koji segment postojanja OKC-a.

Trideset (30) najboljih radova će biti izloženo 19. maja u Banjaluci, u sklopu manifestacije obilježavanja 20 godina OKC-a, kao nakon toga, u šest drugih gradova u Bosni i Hercegovini.

Tri najbolja pristigla rada će biti nagrađena sa novčanom nagradom/ili nagradom u vrijednosti od 500, 300 i 200 KM, a nagrade će biti uručene na svečanoj akademiji u sklopu obilježavanja 20 godina OKC-a, koji će se održati 20. maja u Banjaluci.

Poziv je otvoren do 30. marta 2017. godine, likovne radove je potrebno poslati poštom na adresu Omladinskog komunikativnog centra – Lazarička 2, 78000 Banja Luka, sa naznakom Prijava na javni konkurs za likovne radove i fotografije, a fotografije putem elektronske pošte na mejl adresu [email protected].

*Napomena: fotografije koje budu izabrane za najbolje će se za svrhe izlože štampati u B2 formatu, te je neophodno i poslati u odgovarajućoj rezoluciji (2953×4147).

(Visited 3 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin