Poziv za dostavljanje likovnih i foto radova

19 nov
Rok prijave 20.12.2017

Kreativan/kreativna si i vidiš pozitivne primjere oko sebe? Želiš fotografijom ili likovnim radom predstaviti okruženje iz svoje perspektive? Projekat „Preveniraj, ne promoviraj!” za cilj ima da poticanjem kreativnog izražavanja i kritičkog razmišljanja edukuje mlade da djeluju proaktivno u cilju prevencije problema, te da utječe na osvještavanje trenutnih situacija i potencijalnih načina rješavanja. Projekat je sastavljen od tri glavne faze: radionice sa učenicima, takmičenje u likovnim i foto radovima, te izložba radova i dodjela nagrada.

Udruženje Proslavi oporavak u sklopu implementacije projekta „Preveniraj, ne promoviraj!” organizuje takmičenje na temu “Pozitivni primjeri me okružuju “. Takmičenju mogu pristupiti svi učenici osnovnih škola koji svojim kreativnim doprinosom, likovnim ili foto radovima, žele odgovoriti na zadanu temu.

Svoje radove, učenici mogu slati najkasnije do 20.12.2017.godine, na na mail [email protected]
ili putem pošte na adresu:

Udruženje „Proslavi Oporavak”
Danijela Ozme 11/2,
71000 Sarajevo, BiH

Važnost ovog projekta se ogleda u činjenici da je dobna granica prvog susreta s drogama u 13 godini, te da je prevencija jedan od najbitnijih procesa kroz koje mlade osobe trebaju proći kako bi im se osigurala zdrava i sigurna budućnost.

(Visited 1 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin