Poziv za dodjelju grantova za održivi ruralni razvoj u zemljama zapadnog Balkana

21 nov
Rok prijave 17.12.2017

Mreža za ruralni razvoj Srbije, u ime konzorcijuma projektnih partnera: Fondacije za razvoj Turske, Turska; Mreže za ruralni razvoj Crne Gore, Crna Gora; Mreže za ruralni razvoj Makedonije, Makedonija; Mreže za ruralni razvoj u Bosni i Hercegovini, Bosna i Hercegovina; Instituta za demokratiju i medijaciju, Albanija; Mreže organizacija za ruralni razvoj Kosova, Kosovo; Hrvatske mreža za ruralni razvoj, Hrvatska i Ruralnog foruma Letonije, Letonija, objavljuje

Poziv za dodjelju grantova za izgradnju kapaciteta civilnog društva i zagovaranje za održivi ruralni razvoj u zemljama zapadnog Balkana.

Pozivamo organizacije civilnog društva (CSOs) da predaju aplikacije vezane uz inicijative za izgradnju kapaciteta i zagovaranje u jednoj od tematskih područja održivog ruralnog razvoja: LEADER i CLLD (Community Led Local Development) pristup; Ruralni razvoj; Održivo upravljanje prirodnim resursima; Zaštita životne sredine; Socijalna ekonomija; Inovacije u socio-ekonomskom razvoju; Održiva poljoprivreda; Diversifikacija ekonomskih aktivnosti u ruralnim područjima.

Poziv je otvoren do 17.12.2017 do 23.59 sati za sve organizacije civilnog društva iz Srbije, Crne Gore, Albanije, Makedonije, Turske, Bosne i Hercegovine i Kosova*, aktivnim u različitim aspektima održivog ruralnog razvoja.

Više informacija o uslovima za apliciranje možete pronaći u ALTER Grant Program Smjernicama za aplikante sa odgovarajućim Aneksima, na web satranici.

Za područje Bosne i Hercegovine, više informacija o uslovima za apliciranje možete pronaći na web stranici Mreže za ruralni razvoj u Bosni i Hercegovini;

Aplikacioni paket na engleskom jeziku možete pronaći OVDJE.

Aplikacioni paket na B/H/S jeziku možete pronaći OVDJE. U slučaju nedoumica, validna je verzija na engleskom jeziku.

Ukoliko vam je potrebno više informacija o uslovima za apliciranje, za područje Bosne i Hercegovine možete kontaktirati nacionalnog koordinatora putem e-maila [email protected].

Organizacije civilnog društva sa uspješnim aplikacijama će dobiti grant od maksimalno 17.000 EUR po grantu. Minimum 14 najboljih projektnih prijedloga za održivi ruralni razvoj će dobiti grant za implementaciju projekata u periodu od 1.02.2018 – 31.10.2018. Program se sprovodi kao dio projekta “ALTER – Active Local Territories for Economic development of Rural Areas” (Aktivne lokalne teritorije za ekonomski razvoj ruralnih područja) finansiranom od strane Evropske Unije.

*Ova oznaka ne prejudicira poziciju ili status i u skladu je sa rezolucijom 1244 Savjeta bezbjednosti Ujedinjenih Nacija i mišljenjem Međunarodnog narodnog suda pravde o Kosovskoj deklaraciji o nezavisnosti.

Više informacija

(Visited 5 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin