Poziv za članstvo u Mreži za izgradnju mira

7 feb

Ovim putem želimo da vas pozovemo da se učlanite u Mrežu za izgradnju mira, jednu od vodećih mreža organizacija u Bosni i Hercegovini.

Mreža za izgradnju mira je sastavljena od raznorodnih organizacija civilnog društva u Bosni i Hercegovini. Nastala je u februaru 2010. godine i trenutno broji 99 organizacija članica. Mreža za izgradnju mira i njene članice se zalažu za sveobuhvatnu obnovu kvaliteta društvenog i ekonomskog života u BiH, kao i za povećanje sposobnosti cijelog bh. društva da se ophodi s različitostima i sukobima na konstruktivan i nenasilan način.

Naš cilj u radu je uticaj i konkretne inicijative vezane uz sljedeća područja javnih politika koje su prepoznate kao ključne za dugoročnu izgradnju mira u BiH: obrazovanje, sigurnost, regionalni razvoj, zaštita i promocija ljudskih i manjinskih prava, suočavanje s prošlošću i tranziciona pravda, rodna ravnopravnost, kultura javnog dijaloga i demokracije, jačanje kapaciteta civilnog društva za izgradnju istinskog mira, vraćanje povjerenja među narodima BiH, konstruktivnije djelovanje na vladajuće političke strukture u BiH i unapređenje suživota.

Mreža za izgradnju mira vam obezbjeđuje:
– uvijek aktuelne informacije putem e-mail lista o novim pozivima za projekte, seminarima, inicijativama, partnerstvima,
– promociju vaših organizacija putem sajta www.mreza-mira.net i putem Mirovnih novosti,
– zajedičko obilježavanje bitnih mirovnih i ljudsko-pravaških datumuma, kroz koje se promovišu ova pitanja u BiH, regionu, ali i u svijetu,
– veću mogućnost za dobijanje projekata, direktno i/ili u partnerstvu, dobijanjem dodatnih bodova na članstvo,
– pomoć u jačanju unutrašnjih kapaciteta i zastupanje pred domaćim i međunarodnim institucijama,
– veću vidljivost zahvaljujući činjenici da je Mreža prisutna na FacebookTwitter i Linkedin,
– i najvažnije, zajedničko djelovanje u ostvarenju cilja povezivanja svih organizacija i njihovih inicijativa u jednu zajedničku akciju organizacija civilnog društva u BiH.

Kako biste pristupili Mreži za izgradnju mira potrebno je da napišete u slobodnoj formi zahtjev za članstvo, koji će sadržavati informacije o organizaciji i informacije o tome zašto želite biti članicom Mreže, šta očekujete od Mreže za izgradnju mira i koji je vaš konkretan rad na izgradnji mira, te zašto se smatrate mirovnom organizacijom.

Pored toga je potrebno da uplatite godišnju članarinu za samoodrživost Mreže, ovisno o godišnjem budžetu vaše organizacije:
– 20 KM godišnje za organizacije koje nemaju nikakvih prihoda
– 60 KM godišnje za organizacije sa godišnjim budžetom do 20.000 KM
– 120 KM godišnje za organizacije sa godišnjim budžetom 20.000 – 100.000 KM
– 180 KM godišnje za organizacije sa godišnjim budžetom preko 100.000 KM

Novac prikupljen iz članarina se ulaže u dalje aktivnosti Mreže za izgradnju mira.

Prijave možete slati na email adresu [email protected], kontakt osoba je Aleksandar Žolja iz organizacije Helsinški parlament građana Banja Luka, Sekretarijat Mreže za izgradnju mira.

(Visited 11 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin