Poziv za učešće u kampu „Šta djeca znaju o zavičaju danas?”

15 nov
Rok prijave 12.12.2018

Magacin Kabare trenutno sprovodi projekat «Šta djeca znaju o zavičaju danas?» u okviru kojeg organiziraju 5-dnevni kamp filma i aktivizma za pomirenje početkom 2019. godine.

Ovom prilikom pozivamo zainteresirane osobe izmedju 18-24 godine iz sljedećih zajednica da se prijave za učešće u projektu:
Brčko
Bihać
Mostar
Trebinje,
Prijedor
Gornji Vakuf/Uskoplje

Pozivamo posebno mlade ljude koji imaju iskustva ili su zainteresirani za rad sa video produkcijom i koristeći umjetnost i film kao alatku u radu na pomirenju i društvenim promjenama. Prednost će biti data kanditatima koji nisu prije učestvovali u projektima pomirenja SAD ambasade.

Uspješni aplikanti će učestvovati u kampu, gdje će pod mentorstvom i uz moderaciju eksperata iz polja filma, pomirenja i aktivizma, naučiti kako da iskoriste film i umjetnost općenito za potrebe aktivizma i rada na pomirenju na lokalnom nivou i sa mladim ljudima.

Uz interaktivne diskusije, i praktične vježbe, učesnici će formirati grupe koje će raditi zajedno do aprila 2019, na produkciji kratkometražnog filma o njihovom iskustvu u ovom projektu. U okviru projekta, oni će organizirati uzajamne posjete jednoj od drugih grupa, u svrhu upoznavanja njihove zajednice, narativa o prošlosti i stanju danas po pitanju pomirenja u zajednici. Ove posjete, intervjui, razgovori i iskustva će biti dio materijala koji će grupe koristiti da montiraju film do završetka projetka.

Filmovi će biti prikazani na premijeri koja će biti organizirana u glavnom gradu BiH i biti medijski propraćena.

U prilogu se nalazi formular koji trebate popuniti i poslati na email – [email protected]

Rok za prijavu je do 12.12.2018.

Formular za prijavu: Kamp aplikacija

Mreza-mira.net

(Visited 222 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments