Poziv za aplikacije na edukaciju Vijeća Evrope

19 feb
Rok prijave 29.02.2016

Škola političkih studija Vijeća/Savjeta Evrope u Bosni i Hercegovini poziva sve zainteresirane kandidate da pošalju svoje prijave za učešće u Školi, generacija 2016. godine.

Sve zainteresovane osobe sa dobrim poznavanjem engleskog jezika, ne starije od 35 godina, koje su do sada pokazale izvanredan uspjeh i rezultate u okviru svojih političkih stranaka, institucija javne uprave, nevladinih organizacija i organizacija civilnog društva, medija, privatnog sektora, i drugih sektora, a koje žele produbiti svoje znanje i razmijeniti iskustva o društveno – političkim procesima, se mogu prijaviti.

Škola političkih studija u Bosni i Hercegovini postoji u sklopu mreže Škole političkih studija Vijeća/Savjeta Evrope, a ove godine aktivnosti će biti podržane od strane Kneževine Lihtenštajna i Švicarske ambasade u Sarajevu.

Cilj škole je razvoj demokratije i političke kulture među mladim i izuzetnim kadrovima, razvoj kulture političkog dijaloga i tolerancije, kao i razvoj međusobne saradnje vezane za opšti društveni interes.

Svi zainteresovani kandidati trebaju zatražiti, popuniti i poslati prijavu sa fotografijom i kratku biografiju, najkasnije do 29. februara 2016. godine, na e – mail adresu: [email protected].

(Visited 3 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin