Poziv za aplikacije 17. generacije ERMA programa

31 aug
Rok prijave 11.09.2017

Univerzitet u Sarajevu i Univerzitet u Bolonji sa zadovoljstvom vam predstavljaju poziv za aplikacije za upis 17. generacije Evropskog regionalnog master programa Demokratija i ljudska prava u jugoistočnoj Evropi (ERMA).

ERMA je zajednička inicijativa Univerziteta u Sarajevu, Centra za interdisciplinarne studije (CIS) i Univerziteta u Bolonji, Instituta za Centralnu-Istočnu i Balkansku Evropu (IECOB).

Program je sufinansiran od strane Evropske Unije preko Evropskog inter-univerzitetskog centra za ljudska prava i demokratizacij (EIUC) i Ministarstva vanskijh poslova Italije preko Ambasade Republike Italije u Bosni i Hercegovini.

ERMA je jednogodišnji, redovni, interdisciplinarni program namjenjen kandidatima koji žele kombinirati studije sa praktičnim i terenskim istraživanjem o ljudskim pravima i demokratiji.

Program je implementiran u Sarajevu i Bolonji, tako da studenti dobijaju diplome oba
univerziteta (60 ECTS).

Zahvalujući finansijskoj podršci EU-a i Vlade Italije, ERMA obezbjeđuje 30 stipendija za
državljanje Albanije, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Crne Gore, Srbije, Kosova (aplikanti koji imaju pasoš država priznatih od strane BiH), također i za državljane Evropske Unije, Azerbejdžana, Gruzije i Ruske Federacije.

Program je otvoren i za samofinansirajuće studente iz ostalih zemalja.

Rok za aplikacije: 11 septembar 2017

Za više informacija, molim vas posjetite www.erma-programme.eu ili obratite se na
[email protected]

(Visited 2 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments