Poziv za ACES program za školske zajednice “Djelujmo lokalno”

14 jan
Rok prijave 28.02.2017

Novi ACES (Academy of Central European Schools)  program za školske zajednice Djelujmo lokalno pokrenut je 10. januara 2017.godine. Pozivamo škole iz naše države da se prijave na konkurs zajedno s partnerom iz lokalne zajednice koji nije neka druga škola. Poziv nudi konkretne mogućnosti poduzimanja akcije za učenike i nastavnike u srednjoj i jugoistočnoj Evropi, za stvaranje novih međusektorskih partnerstva sa zajednicom i osnaživanje aktera u svrhu podsticanja održivog društvenog razvoja.

Podržavajući školske inicijative u zajednici, ACES projekt Djelujmo lokalno ima za cilj jačanje aktivnog uključivanja mladih u svojim lokalnim zajednicama i jačanje njihovog građanskog aktivizma.

Ciljna grupa: Učenici od 13 do 17 godina svih vrsta javnih obrazovnih ustanova u ACESovih 15 zemalja (poziv ne važi za privatne škole). Radni jezik u ACESu je engleski, mada je upotreba lokalnih jezika na lokalnom nivou projekta, moguća.

Partnerske zemlje:  Albanija, Austrija, Bosna and Hercegovina, Bugarska, Crna Gora, Češka, Hrvatska, Kosovo*, Mađarska, Makedonija, Moldavija, Rumunija, Srbija, Slovačka i Slovenija

Tema: Djelujmo lokalno: “Svaka osoba je važna. Zajedno za socijalnu inkluziju”

 Krajnji rok za podnošenje projekta je 28. febraur 2017. u 23:59 CET

Više informacija, uključujući i smjernice i potreban materijal kao i online formular za aplikaciju možete pronaći na: www.act-local.aces.or.at.

(Visited 6 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin