Poziv učenicima i studentima: Snimite video poruku i izborite učešće u programu CIVITAS godišnje konferencije, Neum 2018.

20 sep
Rok prijave 27.09.2018

Poziv učenicima i studentima, članovima Alumni Mreže „Projekt građanin – Ja građanin“: Snimite video poruku i izborite učešće u programu godišnje konferencije.

CIVITAS u saradnji sa Ambasadom Sjedinjenih Američkih Država u BIH za vikend 12.-14. oktobra/listopada u Neumu održava redovnu godišnju konferenciju strateškog planiranja za školske programe građanskog obrazovanja.

Konferencija je namijenjena predstavnicima obrazovnih vlasti, univerzitetskim stručnjacima i nastavnicima koji su se istakli primjerima izvrsnosti u praktičnom radu u učionici građanskog obrazovanja.
Kako nas ove godine očekuje jubilarna, dvadeseta godišnja konferencija odlučili smo da je otvorite upravo vi dragi učenici, zbog kojih smo osmislili i provodimo ovaj školski program.

CIVITAS poziva sve učenike i studente koji su u prošloj školskoj godini bili polaznici praktične nastave „Projekt građanin – Ja građanin“ (bez obzira na krajnji rezultat školskih takmičenja) i drugih CIVITAS programa edukacije i prakse da o svojim iskustvima govore u kratkoj video poruci.

Snimite video poruku i izborite učešće u programu godišnje konferencije.

Vaša video poruka treba sadržavati:
Ime i grad iz kojeg dolazite, a možete se predstaviti i kao učenik škole koju pohađate, student određenog studijskog programa ili kroz profesionalna interesovanja i hobije
Šta ste naučili i kako ste primijenili stečena znanja radeći na programu „Projekt građanin – Ja građanin“. Šta ste promijenili u svojoj sredini?
Kako dalje namjeravate koristiti stečena znanja i razvijene vještine?
Ove video poruke trebaju trajati od 30 sekundi do jedne minute. Autori najkreativnijih video poruka biće pozvani da govore na otvaranju Godišnje konferencije, u Neumu.
Svoje video poruke šaljite nam mailom na [email protected] ili na broj telefona 061 827 915.
Rok za slanje videa je četvrtak, 27.09.2018.

(Visited 120 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments