Poziv studentima novinarstva za učešće na edukaciji o izvještavanju o krivičnom pravosuđu

4 okt
Rok prijave 16.10.2017

Javni poziv studentima novinarstva za učešće na edukaciji o izvještavanju o krivičnom pravosuđu.

Visoko sudsko i tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTV BiH) implementira Projekat “Podrška pravosuđu u Bosni i Hercegovini – Jačanje uloge tužilaca u sistemu krivičnog pravosuđa” (Projekat) koji podržavaju Vlada Švicarske i Vlada Kraljevine Norveške.

Projekat je prepoznao značaj uloge medija u kvalitetnom informisanju javnosti. Adekvatno razumijevanje funkcionisanja krivičnog pravosuđa, preciznost izvještavanja te poznavanje procedura u tužilaštvima se javljaju kao prioritetne oblasti edukacije. Edukacija je koncipirana kao interaktivna radionica sa dosta praktičnih elemenata (vježbi) te izlaganjima koja su zasnovana na praktičnim primjerima.

Pozivaju se studenti završne godine studija i studente II ciklusa studija odsjeka žurnalistike i politologije da se prijave za učešće na radionici: „Medijsko izvještavanje iz krivičnog pravosuđa“ koja će se održati u Sarajevu, 24.10.2016. godine, utorak, u prostorijama VSTV-a BiH (ul. Kraljice Jelene 88, 71000 Sarajevo) sa početkom u 10:00h.

Učesnici će se upoznati sa organizacijom krivičnog pravosuđa u BiH, kako da precizno i kvalitetno izvještavaju o pravosuđu te koji su najveći izazovi za novinare u savremenom izvještavanju.

Prijave za učešče u radionici je potrebno dostaviti najkasnije do 16.10.2017. godine, na e-mail adresu: [email protected].

Ručak i osvježenje za učesnike su obezbijeđeni. Broj mjesta je ograničen.

Za sve informacije možete nas kontaktirati na broj telefona: 033/707-523 ili 033/707-526.

Koncept-edukacija-za-studente-novinarstva-izvještavanje-iz-krivičnog-pravosuđa(1)

(Visited 1 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments