Poziv: Peta ljetna škola tolerancije

15 avg
Rok prijave 17.08.2019

Rok za prijavu: 17. august 2019.

Koalicija za borbu protiv mržnje “Zanemari razlike” u saradnji s Misijom OSCE-a u Bosni i Hercegovini uputila je poziv mladim osobama na Petu ljetnu školu tolerancije.

Poziv je upućen mladim osobama iz Sarajeva i Istočnog Sarajeva koje imaju iskustvo u nevladnim organizacijama te koje su otvorene za nova iskustva.

Peta ljetna škola tolerancije održat će se u periodu od 19. augusta 2019. godine do 21. augusta 2019. godine u Ilijašu, a u okviru trodnevnog druženja bit će obuhvaćene teme poput volonterizma i tolerancije, nasilja kao posljedice gender nejednakosti i trgovine ljudima.

Pored radionica planirane su i aktivnosti s ciljem građenja timskog duha kod mladih osoba. Iz Koalicije za borbu protiv mržnje “Zanemari razlike” navode da su prijave otvorene do 17. augusta 2019. godine i da su smještaj i prijevoz iz Sarajeva osigurani.

“Ova Ljetna škola tolerancije posebno je posvećena toleranciji i suživotu mladih u Bosni i Hercegovini te svim mogućnostima koje nam se pružaju u našoj zemlji”, poručili su iz Koalicije za borbu protiv mržnje “Zanemari razlike”.

(Visited 131 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments

Autor Merima Telarević