Poziv na učešće na radionici za fotografiju

4 nov
Rok prijave 10.11.2015

U sklopu State of the Union, novog projekta fotografa Zijaha Gafića u suradnji sa Pravo Ljudski, u Sarajevu će se 14. i 15. novembra održati radionica za fotografiju namijenjenu mladima u dobi od 18 do 25 godina.

State of the Union – petomjesečno fotografsko putovanje kroz Bosnu i Hercegovinu 20 godina nakon potpisivanja Daytonskog sporazuma – služi kao zapis ljudskih sudbina i okruženja, izvan dnevno-političke razjedinjenosti. Ovim projektom, Gafić i Pravo Ljudski pozivaju na aktivno posmatranje vlastitog okruženja, te se u sklopu State of the Union organizuju radionice kroz koje se mladi zainteresovani za fotografiju mogu uključiti u ovaj pokret.

Na radionicama, uz pomoć profesionalne i neprofesionalne foto tehnologije, ali i mobilnih telefona, te distributivne moći socijalnih medija, mladi ljudi će učiti prepoznati i vidjeti, birati, oblikovati i dijeliti priče iz vlastitog okruženja. Ovim #SOU stvara portret Bosne i Hercegovine kojeg njeni građani i građanke oblikuju.

Također, radionica se održava za vrijeme trajanja 10. Pravo Ljudski Film Festivala te su, samim tim, mladi iz Kladnja i Visokog pozvani da prate program i aktivnosti Pravo Ljudski Film Festivala.

Ko se može prijaviti?
Radionica je otvorena za sve mlade ljude, od 18 – 25 godina, sa izraženim interesom za fotografiju, koji dolaze iz Kladnja i Visokog.

Gdje i kada?
Sarajevo, 14. i 15. novembra, 2015. god.

Kako se prijaviti?
Potrebno je poslati CV ili kratku biografiju i motivacijsko pismo na [email protected], sa naznakom SoU_Sarajevo do 10. novembra, 2015. god.

Troškovi prevoza, hrane i smještaja su pokriveni od strane organizatora.

Pratite Zijahovo putovanje na socijalnim medijima pod hashtagom #soubosnia, kao i na facebook i web stranicama Pravo Ljudski.

Ukoliko imate dodatnih pitanja o #soubosnia, ili o procesu prijave na radionicu, slobodno nam se javite na [email protected].

(Visited 3 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin