Poziv na trening “Women Rock IT!” – Ti, ja mi – sigurnost & feminizam

2 dec

U okviru ovogodišnje kampanje 16 dana aktivizma, One World Platform i sestrinski portal ženskaposla.ba organizuje drugi po redu trening o informaciono komunikacionim tehnologijama (IKT), nasilju nad ženama, sigurnosti i privatnosti na internetu Women Rock IT: “Ti, ja, mi – sigurnost i feminizam!”

Koje su to prijetnje na internetu sa kojima se susrećemo, na koji način razgovarati o istima, te koji su alati dostupni da bismo se zaštitile online? Šta znače sigurne lozinke, a šta enkripcija? Na koji način zaštititi privatnu i poslovnu komunikaciju, uređaje i dokumente? Šta znači internet kao prostor za različite individue i da li je feministički internet moguć?

To su samo neka od pitanja na koja možete dobiti odgovor upravo na ovogodišnjem Women Rock IT treningu!

Poziv na trening je ove godine otvoren za 20 učesnica iz Ženske mreže Bosne i Hercegovine, kao i individualnim zainteresiranim aktivistkinjama iz Bosne i Hercegovine.

Budući da su kapaciteti ograničeni, a interesovanje ogromno, prvih 20 djevojaka i žena koje uredno ispune aplikaciju, i za koje se procijeni objektivna potreba za ovakvom vrstom treninga će biti kontaktirane.

Trening je besplatan i održat će se na engleskom jeziku. Troškovi smještaja (za učesnice van Sarajeva), hrane i prevoza pokriveni su od strane organizatora. Datum održavanje treninga je od 05. do 07. decembra 2015. godine u Sarajevu.

Obaveznu aplikaciju možete pronaći na linku: https://www.surveymonkey.com/r/869X55Z

Za sva pitanja, molimo da nam se javite putem e-maila [email protected] ili na broj telefona + 387 33 834 899.

(Visited 3 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin