Poziv na radionicu za novinare/ke: Kako izvještavati o osiguranju?

12 okt
Rok prijave 17.10.2018

Radionica će biti održana u četvrtak, 18. oktobra 2018. godine sa početkom 11h, hotelu Bosna (Kralja Petra I Karađorđevića 97) u Banjoj Luci.

S obzirom na veliki broj osiguravajućih kuća i zanimljivih ponuda koje svakodnevno dobijaju, građani/ke nemaju dovoljno informacija niti su upućeni koje su sve prednosti osiguranja, kako za njih lično tako i za privredu i ekonomiju države. Također, veoma mali broj medijskih profesionalaca se bavi ovom temom, tako da ne postoje ozbiljniji članci i analize tržišta, koji bi pružili visoko kvalitetne, informativne i obrazovne sadržaje. Građani/ke BiH su često uskraćeni/e za analitičke i objektivne informacije koje se tiču aktuelnih novosti sa domaćih i inostranih tržišta osiguranja, pravnih savjeta, ponuda osiguravajućih kuća, ali i za mišljenja eksperata i stručnjaka iz osiguravajućih društava.

Upravo zbog toga, osnovni cilj organizovanja ove radionice je unapredjenje znanja novinara i urednika o izvještavanju o osiguranju, korištenju ispravne terminologije i inovativnom pristupu prilikom kreiranja medijskih sadržaja, ali ujedno cilja i na otvaranje jedne posebne tematike kojom bi bh. mediji trebali da se bave zbog intersa javnosti.

Radionicu „Kako izvještavati o osiguranju?“ organizuje Udruženje/udruga BH novinari u saradnji sa UNIQA osiguranjem i snosi troškove prevoza i osvježenja za učesnike koji putuju u Banja Luku.

Svoje prisustvo najavite do 17.10.2018. godine na broj telefona 033 255 601.

Više informacija: Draft agende radionica u Banja Luci, 18.10.2018. Pozivno pismo Banja Luka

(Visited 113 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments