Poziv na radionicu za LGBTI osobe u Bijeljini

9 nov

Fondacija CURE je počastvovana da vas pozove na radionicu za LGBTI osobe u Bijeljini, dana 17.11.2017. godine u sklopu projekta Korištenje procesa EU integracija za poboljšanje prava LGBT osoba na Zapadnom Balkanu.

Mjesto i vrijeme: 11:00-17:00, Centar za kulturu Semberija, Bijeljina (Patrijarha Pavla 1, Bijeljina)

Fondacija CURE, u sklopu projekta „Korištenje procesa EU integracija za poboljšanje LGBT prava na Zapadnom Balkanu“ u partnerstvu sa Sarajevskim otvorenim centrom kao jednu od aktivnosti sprovodi radionice za LGBTI osobe na kojima će biti obrađene teme LGBTI terminologija, historije LGBT pokreta u BiH, načina organizovanja akcija te pravne regulative kada se radi o zločinu i govoru iz mržnje. Kroz ovaj projekat Fondacija CURE želi da ukaže na problematiku nedovoljne podrške obrazovnog sistema te će kroz istraživanje, edukativne radionice i lobističke sastanke s relevantnim stakeholderima raditi na senzibilizaciji i lobiranju za uklanjanje diskriminatornog sadržaja glede LGBTI tematike te veće inkluzije i podrške LGBTI osobama u obrazovnom sistemu Bosne i Hercegovine.

Pozivamo vas da nam se pridružite 17.11.2017. godine od 11:00h do 17:00h i prisustvujete edukaciji o važnim temama za jačanje LGBTI aktivista, aktivistkinja i LGBTI pokreta u Bosni i Hercegovini.

Prijave za radionicu (ime i prezime) i upite za dodatne informacije molimo šaljite na email [email protected] ili kontaktirajte ured Fondacije CURE na 033/207-561 Dobrodošli/e!

**Fondacija CURE kroz ovaj projekat nije u mogućnosti pokriti putne troškove osobama iz drugih gradova.

(Visited 3 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin