Poziv na radionicu “Radikalizacija i nasilni ekstremizam među mladima u BiH”

31 jan
Rok prijave 03.02.2017

Atlantska inicijativa organizuje radionicu za studente-ice Univerziteta u Tuzli u okviru projekta “Prevencija radikalizacije i nasilnog ekstremizma među mladima u Bosni i Hercegovini”.

Cilj radionice je da se mladi upoznaju o vrstama radikalizacije u kreativnoj diskusiji sa kolegama-icama i sa stručnjacima-kinjama, aktivistima-icama i javnim ličnostima. U ovakvoj razmjeni zajedno učimo kako da aktivnije učestvujemo u kreiranju narativa koji su alternativa radikalizaciji, kao i razvijanju načina borbe protiv predrasuda, jednostranih interpretacija i propagandističkih i huškačkih narativa.

Svi učesnici-e će dobiti priliku da kroz esej ili multimedijalni klip učestvuju u daljem razvoju alternativnih narativa. Najbolji radovi će biti objavljeni i nagrađeni vrijednim nagradama.

Radionica će trajati četiri dana, od 06. do 09. februara 2017. godine (od ponedeljka do četvrtka), sa radom od 2 sata dnevno, namijenjena je studentima-icama Univerziteta u Tuzli koji nisu stariji od 25 godina, a učešće je besplatno. Učesnicima-ama će biti nadoknađeni troškovi hrane i prevoza.

Ukoliko želite učestvovati u ovoj radionici, molimo Vas da popunite prijavu OVDJE najkasnije do 3. februara 2017. godine.

(Visited 2 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin