Poziv na promociju priručnika za prevenciju vršnjačkog nasilja Zdravi životni stilovi i odnosi među adolescentima

22 mar
Rok prijave 23.03.2016

U vremenu kada je vršnjačko nasilje jedna od najvažnijih tema društva, kada nedostaje alata koji bi pomogli u edukaciji adolescenata i kada roditelji, nastavnici, vladin i nevladin sektor vapi za sveobuhvatnim odgovorom na prevenciju nasilja imamo čast da Vas pozovemo na promociji priručnika Zdravi životni stilovi i odnosi među adolescentima.

Naslovnica Adolescenti

Promocija će se održati 24.03.2016. u Međunarodnom centru za djecu i omladinu Novo Sarajevo, u ulici Kemala Kapetanovića 17, sa početkom u 14:00 sati.
Bila bi nam izuzetna čast i zadovoljstvo da dođete na promociju, diskutujete sa autorima i autoricama o budućnosti i perspektivi priručnika te preuzmete svoj primjerak.

Priručnik je kreiran u okviru desetomjesečnog projekta “Aktivizmom mladih protiv nasilja u Oćini Novo Sarajevo” a predstavlja zbir odgovora, prijedloga, mogućnosti kako djelovati u oblasti prevencije nasilja među adolescentima. Najnovije preporuke Svjetske zdravstvene organizacije, savjeti stručnjaka, nalazi sa terena i iskustvo u radu sa mladima Asocijacije XY i Vijeća mladih Općine Novo Sarajevo je sakupljano 10 mjeseci a biće predstavljeno i javno dostupno javnosti 24.03.2016. godine. Svi ste dobrodošli.

Molimo Vas da svoje prisustvo potvrdite najkasnije do 23.03.2016. godine koordinatorici projekta, Dajani Cvjetković, putem e-mail-a [email protected] ili telefonom  033 260 761.

(Visited 4 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin