Poziv na premijerno prikazivanje filmova Zdravlje i Zdravi životni stilovi

8 jun

Asocijacija XY poziva Vas na premijerno prikazivanje filmova Zdravlje i Zdravi životni stilovi, čija premijera će biti održana 14. Juna 2016, u prostorijama JU OŠ „Nafija Sarajlić“ sa početkom u 11:55 časova.

U saradnji sa JU OŠ „Nafija Sarajlić“, Asocijacija XY je kreirala dva edukativno- informativna kratka filma o zdravlju i Zdravim životnim stilovima. Ciljna grupa oba filma su učenici osnovnih škola, roditelji i nastavno osoblje. Filmovi na zanimljiv i prilagođen način govore o odrastanju, potrebama i problemima mladih te važnosti obrazovanja o zdravlju i zdravim životnim stilovima kao predispoziciji za razvoj zdravijeg društva. Snimanje kadrova i scena sprovedeno je u koordinaciji sa osobljem JU OŠ „Nafija Sarajlić“ kao ključnim partnerom u ovom procesu. Aktivnosti su implementirane u okviru podrške osnovnim školama u sprovođenju nastavnog predmeta „Zdravi životni stilovi“.

Prisutnima će se obratiti pomoćnik ministra Federalnog ministarstva zdravstva, dr. Goran Čerkez, stručna savjetnica Ministarstva nauke, obrazovanja i mladih KS, Lamija Husić i direktorica Asocijacije XY, Emina Osmanagić.

Režiju za filmove potpisuje Irfan Avdić, a pored osnovaca, glumaca debitanata glavne uloge u filmovima iznijele su istaknute bh. glumice, Vanesa Glođo i  Arma Tanović Branković.

Kratki film kao najavu za premijeru možete pogledati na sljedećem linku:

https://www.youtube.com/watch?v=sfB4aWvLLqc

Dodatne informacije:

Službenica za odnose sa javnošću i komunikacije Asocijacije XY, Dajana Pašić

[email protected], 033 260 761;

(Visited 5 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin