Poziv na predavanje prvog neplaskog milijardera – Binoda Chaudharyja

8 maj

Univerzitet u Sarajevu poziva sve zainteresirane na predavanje gospodina Binoda Chaudharyja koje održati za naše studente i akademsku zajednicu u petak 10. maja 2019. godine u 10 sati u svečanoj sali Univerziteta u Sarajevu.

Studenti Sarajevskog univerziteta će imati priliku čuti inspirativnu priču prvog nepalskog milijardera o snovima, borbi i uspjehu, kao i priliku da postave pitanja gospodinu Chaudharyju.

Binod Chaudhary je prvi nepalski milijarder na Forbesovoj listi milijardera, na kojoj se nalazi od 2013. godine. Vlasnik je i predsjednik kompanije CG Corp Global (www.cgcorpglobal.com), multinacionalnog konglomerata od 122 kompanije na pet kontinenata i sa 76 uglednih brandova na globalnom tržištu. Međunarodni ugled u industriji robe široke potrošnje ostvario je kao čovjek koji stoji iza Wai Wai nudli, najčuvenijeg branda Chaudhary grupe. Njegovi  poslovni interesi usmjereni su i na oblast elektronike, hotelijerstva, infrastrukture, obrazovanja, telekomunikacija i nekretnina.

Gospodina Chaudharyja smatraju jednim od najvećih filantropa današnjice. Zapažena su njegova ulaganja u obrazovanje i osnaživanje žena, a 2015. godine našao se na naslovnoj strani Forbes Asia kao jedan od „40 outstanding givers in the world“ jer je milione uložio u obnovu zemlje i gradnju kuća, poslije razornog zemljotresa koji je pogodio Nepal.  

Autor je inspirativne autobiografije „Making it big“. Knjiga je do sada objavljena na više jezika, a promocije su održane u cijeloj Aziji, u Americi, te Britaniji. U Srbiji i Crnoj Gori knjiga je objavljena pod naslovom „Osvajanje vrhova“, a očekuje se izdanje ove knjige i u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.

Molimo vas da svoje prisustvo potvrdite na e-mail [email protected].

(Visited 101 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments

Autor Merima Telarević