Poziv na petodnevnu radionicu aktivnog traženja posla JOBS17

16 jun

Studenti završnih godina Master studija Odsjeka za psihologiju, Filozofskog Fakulteta u Sarajevu pod supervizijom Društva psihologa Federacije BiH organizuju besplatan petodnevni trening aktivnog traženja posla- JOBS17. Radionice su koncipirane prema JOBS modelu koji je razvijen na Institutu za socijalna istraživanja Univerziteta Michigan.


Ovaj trening namjenjen je nezaposlenim osobama koje su nastanjene na području Kantona Sarajevo, te koje su prijavljene u JU „Zavod za zapošljavanje Kantona Sarajevo“ duže od godinu dana.

Cilj radionica je da pomognu nezaposlenim osobama da preuzmu aktivnu ulogu u traženju posla, čime bi se ubrzao proces zapošljavanja i spriječio negativan efekt nezaposlenosti na mentalno zdravlje. Da bi osoba bila spremna da traži posao ona mora biti obučena kako da se priprema, kako da traži posao, kako se nositi sa odbijanjima ili kako održati visok intenzitet traženja posla, te kako da procijeni adekvatnost poslova koji joj se nude. Obzirom da se ove vještine ne uče tokom studija, mi želimo pomoći nezaposlenim osobama da ih steknu i razviju. Radionice će početi u julu 2017. godine.

Registracija učesnika radionica je već počela.

PRIJAVU MOŽETE IZVRŠITI OVDJE.

Za sve dodatne informacije možete nas konatktirati na: [email protected]
Ili možete poslati direktnu poruku na našoj oficijalnoj Facebook stranici.

(Visited 1 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments