Poziv na panel-diskusiju: Kako prepoznati vjerodostojan izvor u vremenu digitalnih medija?

13 nov

Centar za istraživačko novinarstvo (CIN) iz Sarajeva Vas poziva 16. novembra 2017. godine na paneldiskusiju koja će biti održana u Sarajevu – Mikser House, sa početkom u 10:00 sati.

U vremenu poplave medijskih izvora – kada se tradicionalni koncepti plasiranja vijesti zamjenjuju novim medijima i kada „građanin-novinar“ postaje glavni izvor aktuelnih vijesti – kome građani da vjeruju?

Kako se u novom ambijentu snalaze mediji? Kakve informacije dobijaju građani? Šta traže mladi i kome vjeruju? Kako obrazovni sistem odgovara na nove zahtjeve? S druge strane, istinsko i profesionalno novinarstvo zahtijeva vrijeme, a uloženi trud i troškovi istraživanja povećavaju cijenu istraživačke priče. Ipak, da li je vrijednost istinskog novinarstva prepoznata ili se ona gubi u poplavi novih vijesti i trendova koji se mjere klikovima? I, u konačnici, da li je brend presudan i kako se on gradi?

Na ova i slična pitanja pokušat će odgovoriti u razgovoru sa eminentnim stručnjacima koji će govoriti o svom viđenju fenomena „fake news“ i posljedicama tehnološkog napretka na profesionalnost.

Pozivno pismo

Agenda

(Visited 1 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments