Poziv na edukaciju „Škola ekonomske diplomatije – Modul 1“

27 apr

Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine u saradnji s Agencijom za državnu službu BiH, Privrednom komorom RS, Predstavništvom fondacije Konrad Adenauer u BiH i nadležnim ministarstvima organizira drugi ciklus edukacije na temu „Ekonomska diplomatija“ (Modul 1), koji će se održati 10. i 11.05.2018. godine u Banja Luci (Privredna komora RS, ulica Đure Daničića 1/II).

Ovaj program edukacije se realizira uz saglasnost Agencije za državnu službu BiH, koja je izvršila certificiranje Vanjskotrgovinske komore BiH kao izvođača obuke za navedenu temu. Prvi ciklus edukacije je uspješno realiziran u 2016. i 2017. godini uz prisustvo više od 300 učesnika, a edukacija je ocijenjena kao vrlo uspješna i korisna.

Cilj obuke je pružiti konkretne informacije i neophodna znanja državnim službenicima koji se bave ekonomskom diplomatijom i predstavnicima preduzeća iz BiH, kako bi što kvalitetnije obavljali svoj posao, a samim time dali doprinos unapređenju međunarodne ekonomske saradnje.

Pored ostalog, na obuci će biti riječi o osnovama i akterima ekonomske diplomatije, međunarodnim ekonomskim odnosima, pogodnostima bilateralnih sporazuma, konkurentnim prednostima privrede BiH, potencijalima za ekonomsku saradnju i investiranje, načinima međunarodne komunikacije, te osnovama ekonomskog pregovaranja što je conditio sine qua non za uspješno bavljenje poslom ekonomskog diplomate.

Edukacija je besplatna za sve učesnike koji blagovremeno dostave popunjen prijavni obrazac (prilog) na email adresu [email protected] ili putem faxa na broj 033/566-205.

Krajnji rok za dostavljanje prijava je utorak, 08.05. do 12:00 sati. Više informacija u vezi sa ovom edukacijom možete dobiti pozivom na broj telefona 033/566-200 (kontakt osoba je dr.sc. Elma Kovačević-Bajtal, direktorica Sektora za edukaciju VTK BiH).

Poziv
Program
Prijavni obrazac

(Visited 1 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin