Poziv na 12. PitchWise festival ženske umjetnosti i aktivizma u BiH 2017.

22 aug
Rok prijave 25.08.2017

Dvanaesti PitchWise festival ženske umjetnosti i aktivizma u Bosni i Hercegovini 2017. – Svijet je naše platno.

Od 07. do 10. septembra 2017. godine u Sarajevu

Fondacija CURE vas poziva na svima prepoznatljiv feministički PitchWise (PW) festival ženske umjetnosti i aktivizma u BiH koji okuplja umjetnice/ke i aktivistkinje/e različitih generacija diljem države i svijeta.

Fondacija CURE organizuje dvanaesti po redu PitchWise festival ženske umjetnosti i aktivizma kroz feminističku teoriju i praksu od 07. – 10. septembra 2017. godine u Sarajevu.

Festival su pokrenule vođene potrebom da zauzmu napušteni i zanemareni javni prostor i da ga preobrazimo u mjesto susreta koje okuplja društveno anagažovane umjetnice, aktivistkinje, teoretičarke, feministkinje i sve zainteresovane za ženska pitanja u BiH i regiji.

Fondacija CURE teži ka povezivanju i umrežavanju feminističkog rada i kulture, a ovogodišnjim PW festivalom okupljamo umjetnice i aktivistkinje iz ženskih grupa BiH, zemalja regije i inostranstva.

Centralna tema dvanaestog po redu PitchWise festivala je: “Svijet je naše platno” svako iskustvo žene je jednako važno i značajno!

Zato kreiraju prostor da čuju različita iskustva žena kako bi kreirale zajedničku historiju razumijevanja i tolerancije.

Prijavnicu možete preuzeti ovdje.

Ove godine će imati priliku ugostiti vas na PitchWise festivalu, stoga ispunjenu prijavnicu pošaljete na e-mail [email protected] najkasnije do petka, 25.08.2017. do ponoći.

Festival se, po feminističkoj tradiciji, organizuje po principu volonterizma i stoga su i finansije kojima raspolažemo ograničene. Nastojat ćemo obezbijediti prevoz i smještaj za prijavljene učesnike/ce, a prijavnice ćemo razmatrati kako budu pristizale. Zbog ograničenih sredstava prvenstvo imaju one osobe koje su u mogućnosti da pokriju bar dio predviđenih troškova (npr. imaju obezbijeđen prevoz ili smještaj).

Fondacija CURE će izvršavati refundaciju putnih troškova prema regulacijama novog zakona koji zahtijeva refundaciju troškova putem Ugovora o djelu. One učesnice koje nemaju vlastiti žiro račun i/ili ličnu kartu mogu priložiti tražene informacije staratelja/ke. U prijavnici se nalazi formular koji je potrebno popuniti kako bismo mogle napraviti Ugovor o djelu. Molimo da osobe koje se prijavljuju na PW, uz svoju prijavnicu pošalju i skeniranu ličnu kartu ukoliko su iz BiH odnosno skeniran pasoš ukoliko nisu iz BiH.

Više informacija

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments